Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Bazinele din Şanţurile Cetăţii nedragate din nou, de o lună. Mătasea broaştei, „privelişte” pentru turişti şi albaiulieni

Publicat

Problema bazinelor din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina se repetă. Cine s-a plimbat în ultimele zile prin zonă a avut o privelişte nu tocmai plăcută. La o lună de când ziarul Alba24 a mai scris despre faptul că bazinele din Şanţurile Cetăţii erau „invadate” de mătasea broaştei şi alte plutitoare, trecătorii au parte de aceeaşi imagine şi de un miros greu de suportat. Contactat telefonic, directorul firmei care se ocupă cu igienizarea periodică a bazinelor şi întreţinerea prin irigaţii a spaţiilor verzi din această zonă, Dorin Dârloşan a declarat pentru ziarul Alba24 că „ieri am avut o tentativă de dragare cu mâna şi cu motopompa, dar, din cauza pietrelor aruncate de turişti în bazine, motopompa s-a stricat”.

UPDATE: Bazinele din Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia au fost curăţate, miercuri dimineaţa.

Citeşte şi FOTO: Bazinele cu peşti exotici din Şanţurile Cetăţii, „invadate” de mătasea broaştei şi alte obiecte „plutitoare”. Apa nu a mai fost curăţată de o lună

 

Turiştilor, atât români cât şi străini, veniţi să viziteze Cetatea, le-a fost oferită o privelişte ce lasă un „gust amar” după timpul petrecut pe plaiurile albaiuliene. Au putut observa cu mare uşurinţă cum bazinele, care ar trebui să fie o oază de linişte şi relaxare, redau vizitatorilor o imagine deranjantă. Mătasea broaştei şi alte obiecte „plutitoare” dizgraţioase, care plutesc în voie pe suprafaţa apei, intrigă văzul turiştilor.

Contactat telefonic, Dorin Dârloşan, directorul firmei de igienizare periodică a bazinelor a declarat pentru ziarul Alba24 că: „Bazinele se curăţă de algele şi mătasea broaştei doar atunci când apar. Chiar ieri am avut o tentativă de dragare cu mâna şi cu motopompa, dar, din cauza pietrelor aruncate de turişti în bazine, motopompa s-a stricat”.

După ce, în urmă cu aproximativ o lună, directorul firmei de igienizare a bazinelor din Şanţurile Cetăţii a spus că „o să îmi impun ca la două săptămâni să curăţăm bazinele”, marţi, Dorin Dârloşan a comunicat că pentru dragare nu există o perioadă anume la care se efectuează. Conform directorului, curăţarea bazinelor se face odată la două-trei săptămâni, neexistând o dată exactă.

Până când resturile vegetale vor fi înlăturate, turiştilor nu le rămâne decât să „se bucure” de aceste „privelişti” oferite de bazinele din Şanţurile Cetăţii.

Alexandra MAGDAŞ

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. teodor

    joi, 07.08.2014 at 15:04

    s-a stricat pompa ,ca sa vezi ,si eu care stiiam ca pompele de obicei sant prevazute cu site pt a nu lua pietre….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax