Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camera Agricolă Alba: Alţi 24 de apicultori au primit certificate de calificare. Demonstrații practice la Câmpeni şi calendarul întâlnirilor

Publicat

Un număr de 24 persoane au finalizat prin examen cursul de calificare în meseria de apicultor. Acesta s-a derulat pe o perioadă de trei luni şi s-a adresat celor interesati să dobândească cunoștințe în domeniul creșterii albinelor și să acceseze fonduri naţionale si europene. Tot mai mulţi cetăteni din judetul Alba şi nu numai participă la cursurile de formare profesională organizate de către Camera Agricolă Judeteană Alba  Motiv pentru care reprezentanții instituției continuă întâlnirile cu fermierii din județ. Astfel că miercuri, 23 iulie, în localitatea Câmpeni, vor avea loc întâlniri şi demonstraţii practice la fermieri deţinători de plantatii de alun și zmeur.

Cei interesați se pot întâlni cu reprezentanţii Camerei Agricole la ora 11.00, în faţa Primăriei din Câmpeni. În această săptămână, ing. Ilie Opruța, consilier la Camera Agricolă Judeteană Alba, a avut o întâlnire cu fermierii din comuna Întregalde pe probleme de ecocondiționalitate, noutăți în agricultură şi altele.

Problemele fermierilor de aici au făcut referire la: întârzierea apariţiei proiectelor cu finanţare europeană pentru dezvoltarea fermelor mici, familiale; diferenţele ce apar între identificarea făcută de fermier pe hartă în blocul fizic şi cea făcută cu GPS-ul la controlul în teren, fapt care duce la penalizarea acestora.

Campania de popularizare şi informare a fermierilor si populaţiei din mediul rural organizată în judeţ de Camera Agricolă Judeteană Alba continuă.

Săptămâna următoare vor avea loc următoarele întâlniri cu reprezentanții Camerei Agricole Alba și fermierii:

21 iulie, 10.00 la Primăria Crăciunel

22 iulie , 10.30 la Primăria Ciuruleasa

23 iulie, 10.00 Primăria Sebeș

27 iulie, 13.00 la Primăria Poiana Vadului.

Tematica:

– informaţii cu privire la prioritățile MADR privind politica de dezvoltare rurală 2014-2020

– PNDR 2014-2020

– ecoconditionalitatea – norme de aplicare în exploataţiile agricole

– codul bunelor practici agricole în fermele mari şi mici

– adaptarea la schimbările climaterice

– program de acţiune pentru protectia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole

– noutăţi legislative din domeniul agricol

Pentru a putea accesa fondurile europene în vederea dezvoltării propriilor afaceri, fermierii trebuie să dovedească că deţin cunoştinţe minime în domeniul agro-zootehnic . Astfel, cei care nu au o pregătire în domeniul agricol au obligaţia să urmeze cursuri de calificare profesională în domeniul în care aceştia doresc să se dezvolte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax