|

Cele mai bune sortimente de vin din producţia locală, oferite spre degustare olandezilor

Vinul din judeţul Alba a ajuns în Olanda. O delegație a producătorilor de vin din județul Alba participă la Haga, în perioada aceasta, la invitația Ambasadei României în Olanda, la o misiune de promovare, având întâlniri cu mediul de afaceri și cu o parte a corpului diplomatic acreditat în această ţară.

Delegația județului Alba este condusă de președintele Asociației Țara Vinului și vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Alba, Alin Cucui și este compusă din reprezentanții a șapte mici producători de vin din județ, dar şi din cei ai companiei „Jidvei”.

 

 

Potrivit preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, în Olanda tot consumul de vin este asigurat din importuri. În acest context, Ambasada României a organizat un eveniment de prezentare a vinurilor românești, în cadrul căruia produsele din județul Alba vor fi la loc de cinste.

„Dincolo de calitatea deosebită a vinurilor, a contat foarte mult că la noi există Asociația Țara Vinului, asociație creată și sprijinită de Consiliul Județean Alba. Acest parteneriat între producători și administrație este foarte bine văzut și constituie un plus în promovarea producției de vin din județul Alba în străinătate”, a declarat Ion Dumitrel.

Reprezentanţii din Alba se vor întâlni cu circa 50 de firme de distribuție de vin din Olanda, precum şi cu reprezentanţi ai ambasadelor străine acreditate în această ţară, la toate întâlnirile fiind oferite spre degustare cele mai bune sortimente de vin din producţia locală. Producătorii de vin au fost astfel cooptați în delegație încât să reprezinte cele patru podgorii ce se află în județul Alba, respectiv: Podgoria Alba Iulia (sau Țara Vinului), Podgoria Sebeș-Apold, Podgoria Aiud și Podgoria Târnave.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=23653avatar Publicat de pe 3 mai 2011 şi actualizat pe 3 mai 2011.
Publicat în ACTUALITATE, Business news.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Daca tot incercam sa facem din orasul asta un „smart city” , poate ar fi bine sa se...
  • Maria: Va multumesc din suflet ca l-ati putut aduce pe domnul Smiley in Alba Iulia .
  • derp: N-a inventat nimic. L-a luat de pe un site care te invata sa construiesti (instructables) tot felul de chestii...
  • Hagau: Pai la Ocolis ce sa mai vaneze ca a ras primarul aproape tot?..Acolo a fost cea mai mare populatie de cerbi...
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: directori si sefii iau multi bani si instalatori si necalificati iau minimu...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI