Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai scumpe medicamente din lume sunt disponibile şi în România. Cât costă o cură completă care vindecă Hepatita C

Publicat

medicamentePe piața din România au intrat cele mai scumpe medicamente din lume, care vindecă hepatita C. Prețurile sunt însă uriașe, peste 50.400 de Euro pentru un singur pacient. Acelaşi medicament costă 790 de Euro/pacient în Egipt şi 6.750 de Euro/pacient în Brazilia.

În prezent Guvernul României negociază cu mai multe companii farmaceutice reducerea preţului pentru o serie de noi medicamente care vindecă hepatita C, potrivit hotnews.

Compania americană Pharmasset din Princeton anunţa, în urmă cu patru ani, rezultate excepţionale pentru un nou medicament creat pentru a vindeca Hepatica C, o boală incurabilă până atunci. Hepatita C, o boală rareori identificată în stadiu timpuriu şi care evoluează invariabil spre ciroză şi cancer hepatic, devenea astfel una vindecabilă. Fusese descoperită o nouă clasă de medicamente, numite antivirale directe. La sfârşitul lui 2013, primul medicament din această clasă, Sofosbuvir, era aprobat pe piaţa americană şi a Uniunii Europene.

Mai apoi s-au aprobat alte medicamente similare care, combinate între ele, oferă rate impresionante de vindecare a hepatitei C. Producătorii sunt patru dintre cei mai mari jucători internaţionali pe piaţa farmaceutică. Ei deţin patentul pentru aceste medicamente până în 2025.

Bolnavul se vindecă după doar 12 săptămâni de cură cu aceste combinații de medicamente. Preţul iniţial oferit de producători în Statele Unite a fost de 75.000 de euro pentru fiecare pacient, adică 1.000 de euro pilula.

Costul minim de producţie pentru o cură completă de 12 săptămâni este de 90 de euro pentru Sofosbuvir şi 115 – 240 de euro pentru Simeprevir, conform calculelor unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat în februarie 2015. Aşadar, medicamentele se vând cu de 200 până la de 500 de ori mai mult decât preţul de producţie.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax