Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cinema 3D la Alba Iulia: Consiliul Județean se pregătește să lanseze o licitație publică pentru modernizarea unei săli de la Teatrul „Prichindel”

Publicat

Toamna anului 2013 le-ar putea aduce albaiulienilor un cadou pe care și-l doresc de mult timp: un cinematograf 3D. Consiliul Județean Alba se pregătește să lanseze o licitație publică pentru atribuirea contractului de modernizare a unei săli din cadrul Teatrului de Păpuși „Prichindel”, în care va fi amenajat cinematograful. Investiția se ridică la 8 miliarde de lei vechi.

Modernizarea sălii de la Teatrul de Păpuși „Prichindel” va costa 8 miliarde de lei vechi, bani ce vor fi alocați pentru lucrări de rabilitare completă.

„Utilitatea principală a sălii va rămâne teatrul. Ieri am avut disucții cu reprezentanții teatrului și cu cei de la firma care a realizat astfel de investiții, cinematografe 3D în 12 orașe din țară. Am discutat cu ei pentru că au făcut investiții în orașe de mărimea noastră, la Călărași, la Deva, în săli similare. Ieri au fost să vadă din punct de vedere tehnic ce se poate face, noi solicităm o sală de categoria I. Probabil va fi o sală multifiuncțională care va deservi toți copiii județului, pentru că intenționăm să aducem copii de la toate școlile din județ”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

De asemenea, noul cinematograf va intra în parteneriate cu producători de filme, în așa fel încât în momentul în care apare un film, să se poată vedea imediat și la Alba Iulia.

„În prima fază, până va fi finalizat teatrul de lângă catedrală, funcționalitatea principală la „Prichindel” va rămâne teatrul pentru copii, iar perioada de film va fi stabilită de comun acord, pe zile, în funcție de programul de spectacole și repetiții.

„Eu cred că va fi o treabă foarte frumoasă, ne propunem să o finalizăm cel târziu până în luna octombrie pentru că vine festivalul de teatru, sper să ne încadrăm. Depinde și dacă licitația va fi contestată, caz în care ne va fi foarte greu să finalizăm lucrările până la sfârșitul anului.

Prin comparație cu un cinematograf similar, de exemplu cel de la Călărași, prețul biletelor ar putea fi aproximativ 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru copii, iar grupurile organizate de copii vor plăti 4 lei pentru un bilet. „Acolo au avut în prima lună undeva la 1.500 de spectatori, apoi, în a doua lună, 3.500, ceea ce arată că e o chestiune dorită”, a adăugat Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ilie

    vineri, 01.03.2013 at 20:21

    Dupa 60 de ani de fiintare a singurei institutii de spectacol in aceiasi institutie,Teatrul de papusi Prichindel nu a putut fi desfintat nici de regimul comunist,nici de cei 22 de ani grei ai tranzitiei dar acum partidul liberal face ceea ce stie cel mai bine sa faca,desfinteaza teatre,fabrici(vezi anii 1996-2000),scoli,spitale si distruge singurul lacas de cultura pentru cei mici,pentru a face loc unei mode trecatoare si de prost gust.Sper sa le dea Dumnezeu minte celor ce trebuie sa decida si sa nu aprobe aceasta aventura riscanta si dubioasa.

    • HaHaHa

      duminică, 03.03.2013 at 23:11

      Esti ****?… scrie clar, sala multifunctionala. Daca ******* strajan nu a facut ce trebuia cu terenul de fotbal mecanica macar sa se faca aici ceva.

  2. ilie

    luni, 04.03.2013 at 20:34

    Hava a desfintat 2 terenuri de sport,prin manevre de culise,minciuni si inselarea locuitorilor orasului.Cel de langa policlinica mintind ca fac o piata moderna si de fapt a dat un pamant ultracentral sustinatorului basist Pascu,iar cel de la Mecanica l-a ras mintind ca modernizeaza cel de la Unirea,fapt ce nu s-a realizat niciodata.Acum vor sa desfinteze un Teatru,de altfel singurul din judet, care are o istorie de 61 de ani,pentru a face un cinema de fite care sunt sigur ca nu va aduce cultura si bun simt sau educatie civica cuiva.Si nici intr-un caz nu va dainuii 60 de ani,de asta sunt sigur.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax