Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum va fi VREMEA în minivacanţa de 1 Mai. Prognoza meteo pe două săptămâni, în Transilvania şi la munte. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

zi libera picnic Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 24 aprilie – 7 mai. În Transilvania, în prima săptămână, se mai încălzeşte, iar temperaturile maxime ajung până la valori de 23 de grade. Însă ulterior, până în 1 Mai, se răcoreşte iar. Sunt aşteptate şi ploi, mai ales spre sfârşitul lunii aprilie.

În Transilvania, în intervalul 24-27 aprilie, vremea se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor crește de la 11 la 23 de grade, iar cele minime de la -2…0 grade, favorizând formarea brumei, la 7-8 grade.

Perioada 28 aprilie – 1 Mai va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne ce vor scădea spre 13-14 grade și minime nocturne între 3 și 5 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic se va încadra celui specific începutului de mai, așa încât, în medie, maximele se vor situa între 18 și 21 de grade, iar minimele, între 4 și 7 grade.

După data de 27 aprilie, probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse, va fi mai ridicată, în special pe 28 și 29 aprilie, când local și cantitățile de apă vor fi însemnate.

La munte, procesul de încălzire a vremii va fi important în intervalul 24 – 27 aprilie, când media maximelor termice va crește de la 2 la 12 de grade.

În perioada 28 aprilie – 1 Mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere și vor oscila, în medie, între 6 și 9 grade. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic începutului de mai, cu medii ale maximelor între 7 și 11 grade. Temperaturile nocturne vor fi scăzute îndeosebi în primele două nopți, caracterizate prin medii de -6…-4 grade, dar, începând cu 26 aprilie și până pe 7 mai, aceleași medii se vor înscrie în ecartul normal în această perioadă, de la -1 la 4 grade.

În special după data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic condiții de precipitații, predominant ploi la altitudini sub 1500 m, pe arii extinse și izolat importante cantitativ pe 28 și 29 aprilie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax