Connect with us
Advertisement

Eveniment

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. Sistem de monitorizare cu fibră optică

Publicat

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. O porțiune de 3,2 kilometri de dig, aflată în zona satului Cisteiu de Mureș, urmează să fie reabilitată și supraînălțată. Proiectul prevede amplasarea unui sistem de monitorizare cu fibră optică, care va putea detecta și monitoriza mișcările și deformările digului. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitarea liniilor de apărare prin supraînălțare dig mal stâng râu Mureș la Cistei, propus a fi amplasat în extravilanul comunei Cistei, satul Cisteiu de Mureș, titular Administrația Națională „Apele Române”, Administrația Bazinală Mureș.

Potrivit documentației, lucrările de supraînălțare se vor executa pe digurile existente, respectiv digul de pe malul stâng al râului Mureş, care are o lungime de 2,3 km şi pe digul de pe remuu pr. Ciunga, mal stâng, care are 0,9 km.

Suprafaţa ocupată de ampriză este de 48.185 mp.

Înălțimea medie va fi de 2 m, lățimea la coronament de 4 m, panta taluzului interior de 1:3 iar panta taluzului exterior de 1:2.

Investiția va include următoarele tipuri de lucrări:

  • lucrări de reabilitare diguri
  • instalarea de mecanisme automatizate și digitalizate reziliente la schimbări climatice

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. Sistem de monitorizare cu fibră optică

Potrivit proiectului, se va instala un sistem de monitorizare cu fibră optică pe o lungime de 3,20 km.

Sistemul de monitorizare cu fibră optică este proiectat pentru a efectua măsurători dinamice și statice de-a lungul digului.

Acesta va fi implementat pe întreaga lungime a digului de pe malul drept, care măsoară 3,864 metri.

Sistemul va include echipamente tehnologice avansate și va fi susținut de o aplicație software dedicată, care va facilita colectarea datelor și analiza performanței structurii.

Prin utilizarea fibrei optice, sistemul va putea detecta și monitoriza cu precizie mișcările și deformările digului, oferind astfel date vitale pentru menținerea siguranței și integrității acestuia. Aplicația software va permite operatorilor să acceseze rapid informațiile monitorizate și să răspundă eficient la orice condiții anormale detectate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement