Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De pe Facebook, ”vedetă” la Strasbourg: Postarea lui Rareș Buglea despre sterilizarea femeilor rome, criticată în Parlamentul European

Publicat

Declarațiile făcute pe Facebook de consilierul local USL Alba, Rareș Buglea au ajuns la Parlamentul European de la Strasbourg. Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a criticat, luni, în timpul unei ședințe plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, iniţiativa lui Rareş Buglea, preşedinte demisionar al organizației județene de tineret a PNL Alba, privind sterilizarea femeilor rome sărace, care nu au resursele necesare ca să-şi crească copiii. Mezina preşedintelui i-a cerut comisarului european pentru drepturi fundamentale, Viviane Reding, să reacţioneze în acest caz.

„Stimată doamnă Comisar Reding, sunteţi o persoană care a reacţionat întotdeauna ferm când a venit vorba de orice tip de discriminare. De aceea doresc să vă aduc la cunoştinţă iniţiativa pe care a avut-o zilele acestea un lider local din coaliţia social-liberală aflată la guvernare în România. Rareş Buglea a cerut ca femeile sărace de etnie romă care nu au condiţii să-şi crească copiii să fie nici mai mult nici mai puţin decât sterilizate. Sunt consternată mai ales de faptul că el se întreba retoric «de ce să o mai lăsăm să-l nască pe al doilea, de ce să o mai lăsăm să-l nască şi pe al cincilea?». Deci, avem de a face cu discriminare de gen, etnică şi de statut social”, a declarat Elena Băsescu în ședința Parlamentului European de la Strasbourg.

Rares Buglea și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației județene de tineret a PNL Alba și din cea de vicepreședinte al PNL Alba. Buglea rămâne simplu membru PNL. Organizația județeană nu a anunțat că-i va cere demisia şi din partid, acesta urmând, astfel, să-și păstreze calitatea de consilier local al USL în Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Citește și VIDEO: Rareș Buglea și-a dat demisia din funcția de la TNL Alba. Rămâne consilier local. Regretă declarația dar își păstrează punctul de vedere  

Sursa: Adevărul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. roman

    marți, 05.02.2013 at 08:31

    Doamna europarlamentar de ce nu va-ti sesizat si in 2010 cind au fost taiate salariile bugetarilor fiind incalacata Constitutia Romaniei?
    Rusine ca suntem reprezentati de marionete si anagramati in parlamentul UE.

    • @roman

      marți, 05.02.2013 at 18:48

      D-le roman cred ca dvs. ar trebui sa mai mergeti putin pe la scoala si sa studiati dex-ul! Ce inseamna „anagramati” unde ati gasit acest cuvant? Ca sa nu mai vorbim de „va-ti” . Mai mergeti pe la scoala si prin biblioteca in loc sa postati tampenii….

  2. rrr

    marți, 05.02.2013 at 11:10

    Oare cand tatal eurodeputatei careia nici numele nu vreau sa il pronunt jignea ziaristii folosind cuvinte referitoare la aceasta etnie, de ce nimeni nu s-a sesizat???

  3. Claudiu

    marți, 05.02.2013 at 13:47

    eu sunt de acord cu Rares Buglea, am observat ca in tara noastra se incurajeaza , mai mult hotia, cersetoria, lenea…..etc, daca muncesti esti suprataxat,daca esti jefuit chiar la tine in curte si iesi sa-ti aperi munca, esti batut sau mai rau, ucis….dupa care vin cei din puscarii si cer drepturi, vin cersetori si vor drepturi,vin romii si vor drepturi si bani de unde? Din buzunarele oamenilor cinstiti, care muncesc…..pana unde sau pana cand vom incuraja astfel de lucruri,noi cei multi si cinstiti nu mai avem drepturi?

  4. marisa

    marți, 05.02.2013 at 14:28

    ******* tatii cea cu limba impiedicata si cu un neuron stingher demonstreaza inca o data ca doar spiritul revansard o preocupa ( trasatura de familie!!!),altfel ar fi fost de bon ton sa gangureasca si la celebra gafa a taicutului ei…Ordinara!

  5. vali

    marți, 05.02.2013 at 15:28

    nu sunt nici membru, nici fan pnl, dar in esenta d-l Buglea are dreptate, doar ca exprimarea domniei sale a fost ‘fara perdea’, trebuia mai mult tact/diplomatie; si oricum faza cu nr de copii/familie saraca e valabil si pt alte etnii nu doar cea rroma

    • HaHaHa

      marți, 05.02.2013 at 21:05

      E valabil, ar la StirileAlbaTV (pe yt) se poate vedea acordul. Problema e insa pe partea rromilor, ei sunt cei ce isi abandoneaza copii prin tomberoane, caz in care statul trebuie sa intervina si sa ia masuri. Sterilizarea clinica si umana a femeilor fara constiinta fata de propriul copil nu trebuie fortata, insa daca ele nici macar nu stiu de aceasta procedura ce altceva e de facut decat putin scandal… Pakiv in schimb cerea bani de la buget, deci pe ruta acceea nu se poate merge, nu e interes de informare si consiliere ci de obtinere de fonduri.

  6. hook

    marți, 05.02.2013 at 17:34

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) daca si ******* asta vb destre tine Rares,atunci jos palaria…clar ca astepta ceva sa zica la locul de munca….despre ce drac sa vorbeasca EBA? mor de ras si ma crucesc…..exact cum eram in copilarie ..mai aveam cate unul prin gasca de mergea sa parasca urgent….penibil …..BRAVO RARES! SA NU TE LASI !

  7. George

    marți, 05.02.2013 at 19:55

    La probleme delicate se impun solutii …nedelicate. Probabil Rares Buglea s-a grabit cu mentionarea unui remediu dur in locul unei abordari analitice dar ii dau dreptate. Poate multi uita cand Rares ii invata pe „printisori” sa se spele pe dinti (multi AM ras atunci fiindca, din pacate, era ca Don Quijote…era clar ca „n-avea cu cine…” ). Daca vrem sa facem ceva trebuie sa incepem sa punem piciorul in prag din ce in ce mai des… cu mai mult sau mai putin tact, in functie de context. In rest ce ne ramane de facut, sa ne uitam in gura unor politicieni care ne striga discursuri din rai in iad convingandu-ne ca traim in acelasi loc? Pentru mine majoritatea nu sunt decat niste prostituate in sutana care se straduiesc sa vorbeasca frumos fiindca cine stie care sau cati le devenim „clienti”.

  8. Alina

    marți, 05.02.2013 at 20:24

    Rares are curaj si este realist! Tocmai pentru ca a muncit cu tiganii si le cunoaste situatia. Eba este o toapa inculta care ar merita sa locuiasca intr-un sat „romanesc”plin de tigani care traiesc doar din alocatii si furt. Bine ca toti se sesizeaza de discriminare dar nu misca un deget sa rezolve situatia. Stima Rares!

  9. piticu atomik

    miercuri, 06.02.2013 at 00:26

    tziganca imputita va spune ceva?
    taticutzul doamnei eurodeputat il folosea acum ceva vreme. De ce nu a sesizat EBA si atunci pe doamna comisar?
    Rares toti gandim k tine dar u ai curaj sa spui asta

  10. halvanezu

    miercuri, 06.02.2013 at 08:48

    Dar cand a zis tati BASE „Tiganca imputita!” , nu a fost discriminare?
    Bravo Rares, tu ai reusit sa spui ceea ce majoritatea romanilor gandesc. Insa tu ai fost prea bland in exprimare, comparativ cu ceea ce isi doresc cu adevarat cei mai multi romani.;)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax