Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 1 decembrie se deschide Parcul Sărbătorilor de Iarnă şi patinoarul în Alba Iulia. Vezi ce taxe vor plăti agenții economici în această zonă

Publicat

În perioada 1 decembrie – 15 ianuarie se deschide Parcul Sărbătorilor de Iarnă din municipiul Alba Iulia. La fel ca şi anul trecut toate activităţile se vor desfăşura în Piaţa Cetăţii. Tot în aceeaşi perioadă, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părţilor, în Cetatea Alba Iulia va funcţiona şi patinoarul. Consilierii locali urmează să stabilească, în şedinţa ordinară de marţi, şi taxele percepute agenţilor economici, care vor să îşi desfăşoare activitatea în parcul de iarnă.

Propunerile de taxe sunt:  pentru activitatea alimentaţiei publice de 1 leu/mp/zi, pentru comercializarea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon 0,8 lei/mp/zi, pentru închirierea chioşcurilor pentru activitatea de alimentaţie publică 2 lei/mp/zi, pentru închirierea chioşcurilor pentru desfacerea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon 1 leu/mp/zi şi cea de utilizare temporară a locurilor publice pentru amplasarea patinoarului 0,1 lei/mp/zi.

În cadrul Parcului Sărbătorilor de iarnă se vor amplasa chioşcuri de lemn destinate defăşurării de diverse activităţi. O parte din chioşcuri vor fi executate de către comercianţii doritori să participe la acest eveniment pe cheltuiala lor, iar o altă parte vor executate de administraţia locală, urmând a fi închiriate comercianţilor.

În incinta acestui parc va funcţiona şi un patinoar artificial demontabil, iar oferta de amplasare în Cetatea Alba Iulia a venit din partea unei firme din Braşov. Potrivit unei scrisori trimise către administraţia locală, firma va asigura transportul utilajelor şi echipamentelor necesare unui pationar de 600 mp de la Braşov la Alba Iulia, montarea lui şi punerea în funcţiune, amplasarea unei cabane de lemn cu rol de casa de bilete, garderobă, centru de închiriere patine, instalaţia de muzică şi sonorizare, închirierea unui număr de 200 de perechi de patine şi personalul necesare pentru desfăşurarea activităţii. Biletele de intrare şi de închiriat patine ar fi de 10 lei, iar la finalul contractului firma va asigura demontarea şi ridicarea patinoarului. De asemenea firma mai propune funcţionarea patinoarului din perioada 1 decembrie-2 februarie 2014.

Primăria Alba Iulia va asigura terenul de amplasare a patinoarului mobil, o suprafaţă de 700 de mp, aducerea utilităţilor, respectiv curentul electric apa curentă, iluminatul nocturn, obţinerea autorizaţiilor şi avizelor de funcţionare, un număr suficient de toalete ecologice şi paza bunurilor patinoarului.

În incinta parcului administraţia locală doreşte amplasarea Căsuţei lui Moş Crăciun, o scenă în aer liber unde se vor desfăţura spectacolele, iar tot aici va fi împodibit şi bradul de Crăciun.

Cheltuielile aferente funcţionării parcului vor fi suportate de Primăria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Facilităţi pentru transport, taxe şi amenzi pe 2014, Bazinul Olimpic şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax