Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DOSARE PENALE pentru şoferi prinşi băuţi la volan sau fără permise, în Alba. Unul dintre cei vizaţi este minor în vârstă de 17 ani

Publicat

actiune politia A fost un weekend “cu ghinion” pentru mai mulţi şoferi care s-au urcat băuţi la volan sau persoane care au condus fără a deţine permis, pe drumurile din judeţul Alba. Poliţiştii i-au depistat în trafic şi le-au întocmit dosare penale. Unul dintre cazuri a vizat un minor de 17 ani, care a condus un moped fără permis şi sub influenţa alcoolului, la Lunca Mureşului.

Potrivit IPJ Alba, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba au oprit, sâmbătă, 4 iulie, la ora 00.25, pe strada Septimius Severus din Alba Iulia, un autoturism condus de N.S. (29 de ani), din municipiu. Întrucât conducătorul auto emana miros puternic de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că N.S. nu poseda permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.

S-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot sâmbătă, 4 iulie, la ora 20.02, poliţiştii din Blaj au oprit pentru control pe raza comunei Şona, un autoturism înmatriculat în Italia şi condus de S.G. (65 ani), din Blaj.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice din sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere, acesta fiind anulat.

S.G. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sâmbătă, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, aflaţi în executarea sarcinilor de serviciu, pe raza comunei, pe DC 25 Bălcaciu, l-au oprit în trafic pe S.S. (27 de ani), din comuna Jidvei, în timp ce conducea un moped. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Duminică, 5 iulie, la ora 3.02, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ocna Mureş au oprit pentru control, pe raza localităţii Lunca Mureşului, un moped condus de un minor de 17 ani (din comuna Lunca Mureşului), care nu deţinea permis de conducere.

Întrucât conducătorul mopedului emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax