Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două sarcofage romane au fost descoperite de arheologi în Pâclișa. Vor fi expuse în curtea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

O descoperire neașteptată și spectaculoasă li s-a arătat arheologilor din Alba Iulia, în timp ce asistau lucrările la construirea stației de epurare a apei, de la ieșire din oraș, în zona Pâclișa, dincolo de calea ferată. Este vorba despre două sarcofage romane, în stare bună, datate aproximativ în secolele II-III. Deocamdată este mult prea devreme pentru a se determina detaliile tehnice ale sarcofagelor, iar șantierul este închis, nefiind permisă fotografierea.

„Au fost găsite două sarcofage romane într-o zonă arheologică în care nu era atestată nicio descoperire. Acestea se află în afara orașului roman, Colonia Aurelia Apulensis. Încă este prea devreme să stabilim dacă este vorba despre o mică necropolă sau un grup de morminte. Ele au fost datate la mijlocul secolului II, începutul secolului III”, ne-a explicat directorul adjunct al Muzeului Național al Unirii, Alba Iula, Constantin Inel.

În prezent, sarcofagele sunt în curs de ridicare din teren. După finalizarea cercetării în zonă, acestea vor fi transportate și expuse în curtea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

FOTO: Arhivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Nelu

    miercuri, 27.02.2013 at 14:17

    De ce nu se aduce la Muzeul Unirii si PIATRA FUNERARA DIN FATA BISERICII DIN RAHAU, care este unicul CERTIFICAT DE NASTERE SCRIS AL POPORULUI ROMAN ?

  2. Pingback: Sarcofage din perioada romană descoperite de arheologi lângă Alba Iulia | LiMiT

  3. Pingback: Sarcofage romane de la sfârşitul secolului III, descoperite în cartierul Partoş din Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax