Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, pe locul trei în Uniunea Europeană, la creșterea prețurilor la locuințe. Cu cât s-au scumpit casele şi apartamentele

Publicat

apartament alba iulia_1 Prețurile locuințelor din România s-au majorat cu 2,6 la sută în primele trei luni ale acestui an față de perioada corespunzătoare a anului trecut și cu 3,3 la sută față de ultimul trimestru al anului 2015, acesta fiind a treia creștere din Uniunea Europeană, după Austria și Ungaria.

Cea mai mare creștere a prețului la locuințe în primul trimestru al acestui an față de ultimul trimestru din 2015 a fost întâlnită în Ungaria, respectiv 5,2%, țara vecină fiind urmată de Austria, cu 4,2%. A urmat România cu o creștere de 3,3%. Cele două țări au condus topul UE și la capitolul creșteri de prețuri în primul trimestru față de aceeași perioadă din 2015.

În Austria această creștere a fost de 13,4% iar în Ungaria de 15,2%. Evoluția a fost în România de doar 2,6%, sub media europeană cifrată la 4% sau cea a zonei Euro de 3%. An la an, scăderi au fost înregistrate doar în Cipru (-1,2%) și Italia (-1,2%), arată datele publicate marți de către Eurostat – oficiul european de statistică.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax