|

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română. Cerințele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

evaluarea nationalaEmoții mari pentru 2.400 de candidaţi din judeţul Alba care au susținut astăzi prima probă la Evaluarea Națională 2017.   Examenul la Limba și Literatura Română a început la ora 9.00, iar sălile au fost monitorizate video şi audio. La examen elevii au avut de tratat genul liric, mai exact de argumentat poezia „Ploaia”.

EDU.ro va publica AICI SUBIECTELE și BAREMELE pentru proba la Limba și Literatura Română.

La primul subiect, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparține genului liric.

„Am avut argumentare pe genul liric, o poezie, „Ploaia” și a fost destul de ușor. Nu a fost greu, a fost foarte accesibil. Cred că voi lua în jur de nota 9”, spune eleva Miruna Brad. Tot în cadrul acestui subiect, elevii au avut de menționat rolul cratimei, de explicat modul de formare al unui cuvânt și de transcris două figuri de stil.

La cel cel de-a doilea subiect, elevii au primit mai multe cerințe pe baza textului „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”.

La ultimul subiect elevii au avut de scris o compunere de 150 – 300 de cuvinte despre o întâmplare reală sau imaginară petrecute în timpul unei întreceri sportivă.

foto: adevărul.ro

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni primul examen din cadrul EVALUĂRII NAŢIONALE 2017. Miercuri, pe 21 iunie, va avea loc proba la matematică, iar rezultatele se vor afişa pe 26 iunie, până la ora 16:00, pe EDU.ro.

Potrivit datelor transmise pentru Alba24.ro de către Monalisa Borza, inspector şcolar general adjunct IŞJ Alba, sunt înscrişi la examen 2.455 de elevi. În Alba, sunt 37 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

La Alba Iulia, de exemplu, centrele de examen vor fi organizate la următoarele unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”, Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa”, Colegiul Tehnic “Apulum” şi Liceul cu Program Sportiv.

Reamintim că la sesiunea de simulare a acestui examen, organizată în martie, au participat peste 2.600 de elevi din Alba. La Română, media generală pe judeţ a fost 6,02 (din 2.675 de note, 841 au fost sub 5), iar la Matematică, de 4,69 (din 2.667 de note, au fost 1.526 sub 5).

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577645avatar Publicat de pe 19 iunie 2017 şi actualizat pe 19 iunie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI