Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanţări de peste 60.000 de lei de la bugetul local, pentru evenimente culturale şi academice la Alba Iulia. Propuneri în şedinţa CL din septembrie

Publicat

ansamblul 60 plus Mai multe evenimente culturale şi academice vor primi finanţare din bugetul local al oraşului Alba Iulia, în următoarea perioadă. Propunerile pentru sprijinul financiar intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local din 30 septembrie.

Aociaţia Tradiţii de Alba, în cadrul căreia activează Ansamblul Folcloric 60 Plus ar urma să primească 30.000 de lei de la Consiliul Local. Cei 32 de membri ai formaţiei (solişti, instrumentişti şi corişti), cu vârsta medie de 71 de ani au 36 de spectacole programate pentru 2016. Repertoriul este format din melodii populare, exclusiv din zonele folclorice ale judeţului Alba.

Banii vor fi folosiţi pentru desfăşurarea în bune condiţii ale spectacolelor, în Alba Iulia şi alte localităţi din judeţ.

universitate uab 1 Alţi 15.000 de lei vor ajunge la Universitatea din Alba Iulia, pentru organizarea conferinţei internaţionale ”Legea și provocările ei în domeniul socio-economic și administrativ”, la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai unor universităţi din România, SUA, Germania şi alte ţări din UE.

Tot UAB gădzuieşte şi „Congresul Naţional al Facultăţilor de Teologie Ortodoxă” din cuprinsul Patriarhiei Române, în perioada 10-11 octombrie. Suma propusă pentru alocare este 10.000 de lei. În cadrul evenimentului, vor fi susţinute prelegeri cu privire la cercetarea teologică de astăzi, în spaţiul universitar românesc, precum şi despre alegerea temelor de cercetare în spaţiul ortodox. Vor participa reprezentanţi ai facultăţilor de teologie din ţară, de la Ministerul Educaţiei şi de la secretariatul de stat pentru culte.

Alţi 10.000 de lei sunt solicitaţi pentru susţinerea evenimentului „a 111-a adunare generală ASTRA”, desfăşurat în perioada 7-9 octimbrie şi organizat de către Despărământul ASTRA „Eugen Hulea” din Alba Iulia. Cu această ocazie, se vor marca 150 de ani de la prima Adunare ASTRA, desfăşurată la Alba Iulia, în prezenţa poetului Mihai Eminescu, respectiv de la înfiinţarea Academiei Române. La Alba Iulia se vor desfăşura cu această ocazie momente solemne, comunicări, momente artistice şi festive la care vor participa 180 de delegaţi din ţară şi străinătate.

Suma de 4000 de lei este propusă pentru susţinerea evenimentului „Expoziţie artă plastică – Incursiune în formă şi culoare”. Va cuprinde lucrări din experienţa de dascăl a profesorului de educaţie plastică Luminiţa Bretoiu, de la Şcoala „Mihai Eminescu” şi Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, lucrări realizate de artistă, dar şi de elevi. Expoziţia va fi prezentată la Galeriile de Artă ale municipiului, fiind iniţiată în colaborare cu profesorul Nicolae Ispas de la Liceul de Arte Alba Iulia şi directorii Rodica Marinescu (Şcoala „Mihai Eminescu”), respectiv Carmen Ursu (Colegiul Tehnic „Apulum”).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax