Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 13 suspecți de furt de motorină din camioanele de la autostradă, identificați și audiați de polițiști

Publicat

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează cercetări faţă de 13 persoane, dintre care 12 bărbați cu vârste cuprinse între 22 de ani și 43 de ani, din mai multe localități de pe raza județelor Alba și Gorj și o femeie de 54 de ani din Cugir. Aceștia au fost surprinși, în urmă cu o lună, furând motorină din rezervoarele autocamioanelor care lucrau la autostradă. În prezent, sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului.

Luni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că 13 persoane sustrăgeau motorină din rezervoarele autocamioanelor care efectuează lucrări la tronsonul de autostradă Sibiu – Orăştie, pe care ulterior o valorificau la diferiţi cumpărători de ocazie.

Cercetările au fost efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului, faţă de următoarele 13 persoane: V. M. (34 de ani) din Cugir, R. C. (22 de ani) din Alba Iulia, N. D.R. (27 de ani) din Șibot, A. T.V. (40 de ani) din Aiud, T. K. (38 de ani) din Lopadea Nouă, F. I. (25 de ani) din Văgiulești – Gorj, T. E.B. (27 de ani) din Motru – Gorj, F. B. (54 de ani) din Cugir, R. T. (23 de ani) din Săliște, V. L.P. (26 de ani) din Cut – Alba, R. T.E. (32 de ani) din Drăguțești – Gorj, T. B. (43 de ani) din Șibot și F. R.P. (25 de ani), din Cugir.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, învinuiţii au prejudiciat societăţile care au contractat lucrări la acest tronson de autostradă.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, miercuri, 7 noiembrie, au fost efectuate şase percheziții , respectiv patru percheziții domiciliare și două percheziții la două societăți comerciale pe raza județului Alba, la locuinţele şi sediile societăţilor comerciale aparţinând celor 13 persoane.

La acţiune au participat 38 de poliţişti din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba: investigații criminale, investigarea fraudelor, acțiuni speciale și ordine publică. De asemenea, au fost folosite 11 autospeciale de intervenţie aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba şi cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Alba.

Pe baza mandatelor de aducere, cele 13 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax