Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A fost deschis punct de lucru SMURD la Cugir. Demonstraţie de intervenţie şi serviciile oferite de pompierii profesionişti

Publicat

pompieri

interventie pompieri accidentÎn cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Pompierilor Militari, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba, împreună cu Primăria oreașului Cugir a organizat operaționalizarea SMURD în orașul Cugir. Începând de joi, într-un spațiu pus la dispoziție de primăria orașului, intră în funcțiune Punctul de lucru SMURD Cugir, transmite ISU Alba.

Locuitorii zonei vor beneficia de serviciile pompierilor profesioniști, cu competențe de paramedici care vor încadra o ambulanță SMURD de prim ajutor medical tip B2.

La festivitatea de joi au participat reprezentanții administrației județene și locale și instituțiile cu care ISU cooperează în gestionarea situațiilor de urgență: prefectul județului Alba – Gheorghe Feneșer, președintele Consiliului Județean Alba –Ion Dumitrel, primarul orașului Cugir – Adrian Teban, inspectorul șef al IPJ Alba – chestor principal de poliție Ioan Căbulea, inspectorul șef al IJJ Alba – colonel Felician Itu, șeful Secției de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba – doctor Aurel Crișan, reprezentanți ai instituțiilor locale și mulți cetățeni.

Festivitățile au debutat cu un ceremonial militar, cu prezentarea însemnătății momentului, discursuri ale invitaților și mesajul de felicitare al inspectorului general al IGSU București.

Momentul a continuat cu un exercițiu demonstrativ în care a fost simulat un accident de circulație între două autoturisme, soldat cu trei victime. A intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la compartimentul motor SVSU Cugir care a acționat cu autospeciala din dotare, pentru lichidarea incendiului și înlăturarea pericolelor. Au intrat apoi în scenă echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba care au acționat cu o autospecială complexă de intervenție pentru stingere, descarcerare și acordare prim ajutor, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și o ambulanță de prim ajutor tip B2. S-au efectuat manevre pentru descarcerarea persoanelor rămase imobilizate în autoturism, acordarea ajutorului medical specializat și transportarea victimelor la spital.

“Interesul manifestat de cei prezenți ne determină să credem că sosirea echipajelor SMURD în Cugir, care vor completa de astăzi serviciile oferite de Serviciul Județean de Ambulanță, este un moment important în viața comunității.

Prin înființarea acestui punct de lucru am reușit să reducem semnificativ timpul de răspuns la solicitările persoanelor cu nevoi medicale și credem că acest lucru va duce pe viitor la asigurarea cetățenilor a unui grad ridicat de siguranță și implicit salvarea mai multor vieți”, transmit reprezentanţii ISU Alba.

Citeşte pe Cugir24 şi FOTO: Punctul de lucru SMURD, inaugurat la Cugir. Demonstraţie de intervenţie şi misiunea salvatorilor din noua locaţie

foto: Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax