Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Echipa de fotbal Orient Blandiana, campioană în Liga 5 Alba cu două etape înaintea finalului de campionat

Publicat

Echipa de fotbal din Liga a 5 a județeană, Orient Blandiana, și-a asigurat matematic câștigarea titlului de campionă. Aceasta a învins o altă echipă de liga a 5 a, ACS Băgău, cu scorul de 4-0, pe teren propriu. Meciul de fotbal a avut loc duminică, 19 mai. 

După această victorie, echipa își asigură matematic câștigarea titlului de campion ai Seriei I a Ligii 5 Alba cu două etape înaintea finalului competiției.

Acesta s-a distanțat la 10 puncte de ocupanta locului doi, Performanța Ighiu II.

Scorul de 4-0 a fost obținut grație reușitelor lui Marius Lupșa, Răzvan Samuilă și Laurențiu Popa (dublă). De asemenea, portarul celor de la Orient Blandiana, Mihai Bodea, a apărat un penalty al oaspeților în finalul primei reprize, la scorul de 1-0.

Ce a spus antrenorul echipei

“Nu am cuvinte să pot exprima bucuria pe care o trăiesc acum. A fost un drum lung în care am demonstrat că nu avem rival în Serie. Meritul este în proporție de 100% al jucătorilor, care în fiecare meci au intrat cu determinare și și-au răpus adversarii.

Am scris istorie pentru comuna noastră, și asta mă face foarte mândru. Tot județul a auzit acum de Blandiana. Ba mai mult, toți se tem de noi acum”, a declarat antrenorul celor de la Orient Blandiana, Dan Suciu, la finalul partidei, citat de reprezentații clubului.

Statistici

Cu 56 de puncte acumulate în 22 de etape, Orient Blandiana înregistrează o medie de 2.5  puncte per meci și un golaveraj de 86 la 27 (aproximativ 3.9 goluri înscrise per meci), având de departe cele mai bune cifre din Liga 5 Alba.

Cu două etape înaintea finalului de campionat, cei mai buni marcatori din lotul acestei echipe sunt Laurențiu Popa (14 reușite), Adrian Pricăjan (12 reușite) și Cătălin Petraș (10 goluri).

Așa cum cei de la Gloria Geoagiu au performat în sezonul trecut cu un antrenor și o serie de jucători din județul Alba, Orient Blandiana a mizat la rândul ei pe câțiva fotbaliști de calitate ptoveniți din județul Hunedoara, creând un mix între fotbaliștii locali, câțiva cugireni și câțiva hunedoreni.

Lotul de jucători ai echipei

“Am mizat pe această combinație între jucătorii locali și cei veniți din proximitatea comunei și a județului pentru că acești oameni au venit cu inima deschisă alături de echipa noastră și s-au integrat foarte bine, acum sunt parte din familie.

Hunedorenilor îmi place să le spun “mercenarii”, dar ei mereu țin să-mi amintească, în spirit de glumă, faptul că mercenarii luptă pentru bani, iar ei au venit aici fără să câștige vreun leu”, a mai precizat antrenorul Dan Suciu.

De remarcat este și prezența în lotul Orientului a lui David Rus, fost component al echipelor naționale ale României U17 și U18, fotbalist care se află în atenția celor de la Metalurgistul Cugir, formație pentru care acesta a mai evoluat în trecut, au precizat reprezentații echipei de fotbal din Blandiana.

Sursă foto: Facebook, Orient Blandiana

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax