Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Inventivitate în captivitate: Simpozionul „Liter-Art”, de creație literară și artistică, în Penitenciarul Aiud

Publicat

Fundaţia Inter-Art Aiud, Penitenciarul Aiud, Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud organizează, în perioada 28 mai-1 iunie, prima ediție a Simpozionului „Liter-Art”, de creaţie literară şi ilustraţie de carte. Aceasta reprezintă o manifestare inedită de creaţie literară şi ilustraţie de carte, pentru persoanele private de libertate. Proiectul se dorește a fi o premieră naţională în realizarea unui simpozion de creaţie ce se a desfăşoară pe o perioadă de cinci zile, în Penitenciarul Aiud și abordează poezia, proza, eseul și ilustrația de carte.

Pe lângă programul de creație artistică, în aceste zile, sunt organizate întâlniri cu invitaţi speciali, dezbateri, recitaluri de muzică, recitaluri de poezie și altele. Rezultatul direct al proiectului va fi publicarea unui volum cu selecţii din creaţiile literare realizate în timpul simpozionului. Lucrările de grafică realizate pe parcursul manifestării vor fi folosite ca ilustraţie de carte.

La proiectul „Liter-Art” participă:

– societatea civilă: Dorel Găina, Ioan Hădărig, Casandra Ioan, Andrei Bako, Ștefan Balog; participare internațională online: Patricia Goodrich (SUA)

– serviciul de  Educaţie și Asistență Psihosocială al Penitenciarului Aiud

– persoane private de libertate

Invitaţi speciali: Mihaiela Ilea și Dana Dâncu (Cluj Napoca), solistul de muzica folk  Marius Moga (Aiud), Grupul de muzica folk  „Plus noi” (Zlatna/Aiud)

Totodată, evenimentul marchează și 10 ani de parteneriat între  Fundaţia Inter-Art  Aiud și Penitenciarul Aiud, în derularea de proiecte cultural-artistice cu scopul de a susţine persoane private de libertate cu abilităţi în domenii creative, respectiv interacţiunea acestor persoane cu societatea civilă.

Simpozionul “Liter-Art” reprezintă o premieră semnificativă, după ce în anul 2008, tot în acest parteneriat, Fundația Inter-Art Aiud a organizat Tabăra Internţională de Artă Plastică “Prison Art”, proiect în care 10 artişti din 7 ţări au creat timp de două săptămâni în interiorul Penitenciarului Aiud alături de 7 persoane private de libertate.

Fundația Inter-Art Aiud a mai desfășurat câteva proiecte în parteneriat cu Penitenciarul Aiud: Artă murală in Penitenciarul Aiud, Expoziția de pictură și grafică „Adrian Netotea”, la Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud.

Vedeți câteva imagini din prima zi a Simpozionului „Liter-Art”:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Rareș Bogdan către Liviu Dragnea – ”Pe 26 mai, tu vei fi NIMIC!”

Publicat

romania nu e psd

PNL a lansat pe internet un clip despre reacția arogantă a lui Liviu Dragnea la adresa unui tânăr care i-a transmis că PSD nu a făcut nimic pentru România. România #nuepsd! România #nuepsd!Tu ești România! România în primul rând! Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 19 aprilie 2019 În cadrul unei întâlniri electorale a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VCST Alba Iulia angajează electromecanici, operatori CNC, inginer automatist, inspectori calitate și inginer proces (P)

Publicat

poza-fabrica-new

BMT România este parte a BMT International, cu sediul central în Belgia. Grupul BMT este prezent în mai multe țări (Belgia, Germania, Cehia, România, Mexic, China, India, SUA), care activează în industriile aeronautică, feroviară, automotive și a sticlei. În România, cele patru divizii sunt reprezentate la Iași (BMT Aerospace, IGW, OMCO, CNUD – EFCO) și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

InfoCons: Numărul maxim de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu peste 50% în 2019 față de anul 2015

Publicat

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons a publicat recent rezultatele unui studiu comparativ aferent perioadei 2015 – 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019. Sărbătoarea Sfintelor Paşti este primită în casele românilor cu o curăţenie generală, făcută din timp de gospodine, dar şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Amnistie fiscală pentru firme, pregătită de Guvern în luna mai. Detalii de la ministrul Finanţelor

Publicat

cota tva declaratie

Companiile de stat, dar şi firmele private ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală, anunţată pentru luna mai. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat detalii despre măsura redenumită restructurare financiară. Guvernul vrea astfel să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate