Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Inventivitate în captivitate: Simpozionul „Liter-Art”, de creație literară și artistică, în Penitenciarul Aiud

Publicat

Fundaţia Inter-Art Aiud, Penitenciarul Aiud, Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud organizează, în perioada 28 mai-1 iunie, prima ediție a Simpozionului „Liter-Art”, de creaţie literară şi ilustraţie de carte. Aceasta reprezintă o manifestare inedită de creaţie literară şi ilustraţie de carte, pentru persoanele private de libertate. Proiectul se dorește a fi o premieră naţională în realizarea unui simpozion de creaţie ce se a desfăşoară pe o perioadă de cinci zile, în Penitenciarul Aiud și abordează poezia, proza, eseul și ilustrația de carte.

Pe lângă programul de creație artistică, în aceste zile, sunt organizate întâlniri cu invitaţi speciali, dezbateri, recitaluri de muzică, recitaluri de poezie și altele. Rezultatul direct al proiectului va fi publicarea unui volum cu selecţii din creaţiile literare realizate în timpul simpozionului. Lucrările de grafică realizate pe parcursul manifestării vor fi folosite ca ilustraţie de carte.

La proiectul „Liter-Art” participă:

– societatea civilă: Dorel Găina, Ioan Hădărig, Casandra Ioan, Andrei Bako, Ștefan Balog; participare internațională online: Patricia Goodrich (SUA)

– serviciul de  Educaţie și Asistență Psihosocială al Penitenciarului Aiud

– persoane private de libertate

Invitaţi speciali: Mihaiela Ilea și Dana Dâncu (Cluj Napoca), solistul de muzica folk  Marius Moga (Aiud), Grupul de muzica folk  „Plus noi” (Zlatna/Aiud)

Totodată, evenimentul marchează și 10 ani de parteneriat între  Fundaţia Inter-Art  Aiud și Penitenciarul Aiud, în derularea de proiecte cultural-artistice cu scopul de a susţine persoane private de libertate cu abilităţi în domenii creative, respectiv interacţiunea acestor persoane cu societatea civilă.

Simpozionul “Liter-Art” reprezintă o premieră semnificativă, după ce în anul 2008, tot în acest parteneriat, Fundația Inter-Art Aiud a organizat Tabăra Internţională de Artă Plastică “Prison Art”, proiect în care 10 artişti din 7 ţări au creat timp de două săptămâni în interiorul Penitenciarului Aiud alături de 7 persoane private de libertate.

Fundația Inter-Art Aiud a mai desfășurat câteva proiecte în parteneriat cu Penitenciarul Aiud: Artă murală in Penitenciarul Aiud, Expoziția de pictură și grafică „Adrian Netotea”, la Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud.

Vedeți câteva imagini din prima zi a Simpozionului „Liter-Art”:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate