Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: NexT Romanian Shorts în ultima seară de proiecții din cadrul Caravanei Filmelor Next, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Luni, 11 august, începând cu ora 21.30, în Alba Iulia a fost seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. Cei aproximativ 60 spectatori prezenți la Palatul Principilor au putut viziona o comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci scurtmetraje româneşti “cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.

Publicul a putut urmări următoarele producţii:

Marilena de la P7

r. Cristian Nemescu, România, 2006, 45’

Lucruri pe care le faci din dragoste…

Şanţul

r. Adrian Silişteanu, România, 2012, 18’

Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un ţăran la vreo 50 de ani, refuză să-și însoţească soţia, Lucreţia, la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, ca să nu plătească amendă.

Colivia

r. Adrian Sitaru, România, 2009, 17’

Un băiețel găsește un porumbel bolnav și îl aduce acasă, ceea ce provoacă o adevarată furtună în familie. Tatăl său acceptă în cele din urmă ca porumbelul să stea pe balcon câteva zile. Dar băiatul nu se mulțumește cu atât și își dorește o colivie pentru pasărea sa. Cine va câștiga ?

12 minute

r. Nae Constantin Tănase, România, 2013, 12’

„Când înveţi să fii tolerant, duşmanul tău îţi este cel mai bun profesor.”(Dalai Lama)

Şi băieţii câteodată

r. Matei Lucaci Grunberg, România, 2013, 17’

Un actor. Un regizor. Un platou. O echipă. O problemă.

Între 10-11 august, publicul spectator din Alba Iulia a putut viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale: NexT Disco Night și NexT Romanian Shorts.

Din 8 şi până pe 23 august, Caravana de Film se opeşte în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară. În continuare, în zilele de 12 și 13 august caravana poposește în Oradea, urmând apoi Deva, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Iași, Galați și București.

Caravana este finanțată de Centrul Național al Cinematografiei.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax