Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Dilema Veche şi generaţia tânără”. Discuții despre presă și cultură, între redactorii revistei și tineri din Alba Iulia

Publicat

IMG_6834 Elevii de la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au avut parte, joi, de o întâlnire interesantă și educativă cu redactorii revistei culturale „Dilema Veche”. Mircea Vasilescu, Sever Voinescu și Andrei Manolescu le-au explicat elevilor cum funcționează revista, cum ajung textele în cele peste 30 de pagini și alte detalii despre ceea ce se întâmplă în spatele tiparului.

Zeci de tineri interesați de cultură sau doar de presă au fost prezenți pentru Conferinţa „Dilema Veche şi generaţia tânără” pentru a afla mai multe despre revistă. Evenimentul face parte din programul Alba Fest 2016.

Vezi  şi ALBA FEST 2016 – PROGRAM COMPLET. Trei zile de concerte cu artişti internaţionali, foc de artificii, folclor şi program pentru copii, la ALBA IULIA

Sever Voinescu, redactorul șef,le-a explicat motivele pentru care s-a decis crearea unei astfel de reviste, după ieșirea României din comunism, cum a ajuns el să scrie pentru „Dilema Veche” și cum ajung textele în redacție.

IMG_6828 Tinerii au fost întrebați dacă mai cumpără ziare, iar răspunsul lor a fost unul la care se pare că se așteptau cei trei invitați: nu.

Elevii au spus că preferă să citească presa online și, de multe ori, presa internațională.

„Interesul pentru ziarele print a scăzut considerabil pentru că totul s-a mutat online, după cum știți. Asta nu înseamnă că nu puteți citiți și acolo. Eu sunt profesor și acum predau la facultatea de litere și știu de la studenții mei că ideea asta să te duci până la colțul străzii să dai un leu ca să iei un ziar pentru ei nu mai are sens. Pentru noi era un ritual cotidian”, spune Mircea Vasilescu.

Vasilescu a vorbit și despre Festivalul „Dilema”, care va avea loc la finalul lunii august, dar și despre faptul că Alba Iulia s-a transformat. 

IMG_6851 „Este foarte interesant și unic în România ce se întâmplă aici, faptul că tot orașul se reconstruiește din punct de vedere uman, nu mă refer la ziduri, în jurul Cetății. Din câte știu, nu mai există în România un oraș de tipul ăsta. În Europa există și Alba Iulia acum seamănă foarte bine cu orice oraș european vechi, care are în centru miezul istoric, simbolul istoric și în jurul acestui centru începe să se miște toată dinamica orașului. Alba Iulia este ceea ce se cheamă o comunitate și se reconstruiește acum într-un alt fel decât era până în 1990. Îmi aduc aminte că atunci, prin Cetate doar treceai nu știai ce e în jur. Acum știți”, a mai spus Mircea Vasilescu.

Discuțiile s-au terminat cu întrebări din partea elevilor, care au și primit câte o revistă Dilema Veche.

Cei trei redactori și-au continuat întâlnirea la Universitatea „1 Decembrie 1918”, cu tinerii studenți.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax