Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Jaf „live” în centrul oraşului Alba Iulia. Peste 100 de copii au urmărit exerciţiul IPJ Alba, cu ocazia Zilei Poliţiei Române

Publicat

YouTube video

exerciu jaf, IPj Alba Marţi, începând cu ora 11.00, peste 100 de elevi şi preşcolari , dar şi alţi albaiulieni au văzut „live”, în centrul oraşului, un exerciţiu organizat de IPJ Alba, în care poliţiştii au urmărit şi prins autorii unui jaf.

Simularea intervenției în cazul unui eveniment semnalat prin numărul de urgență 112 a fost prilejuit de Ziua Poliției Române, aniversată pe 25 martie.

Scenariul exerciţiului a cuprins simularea intervenţiei poliţiştilor de la serviciul pentru acţiuni speciale în cazul comiterii unui jaf.

Autoturismul cu care suspecţii se deplasau a fost identificat în trafic, la intrare în Alba Iulia şi, întrucât nu au oprit la semnalele agenţilor de poliţie, în urmărirea lor a pornit un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

De la declanşarea comenzii inspectoratului s-a dispus realizarea dispozitivului de interceptare/blocare a autoturismului suspect, prin închiderea căilor rutiere. „Sarea” şi „piperul” exericiţiului demonstrativ au fost luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale sau mascaţii, care în colaborare cu B.O.P al Poliţiei Municipiului Alba Iulia au intervenit pentru receptarea în trafic  a autoturismului suspect  şi prinderea persoanelor implicate în comiterea infracţiunii.

Oamenii legii au „prins hoţii”, după ce i-au urmărit în trafic, le-au blocat maşina şi i-au imobilizat. Apoi au fost urcaţi în autospecialele de intervenţie ale luptătorilor S.A.S. Pentru a elimina toate riscurile posibile au fost efectuate controale ale persoanelor suspecte şi ale autoturismului în care se aflau cei doi indivizi.

La eveniment au asistat copii de la grădiniţele din oraş şi elevi, care au avut ocazia să vadă „în direct” acţiunea poliţiştilor, să intre în maşinile poliţiei şi să viziteze sediul IPJ Alba.

YouTube video

Pe timpul exerciţiului, circulația rutieră în municipiul Alba Iulia a fost restricţionată, între orele 11.00 – 12.00, pe strada I.I.C. Brătianu, de la intersecția cu strada București, până la intersecția cu strada Primăverii.

„La aniversarea a celor 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, IPJ Alba a organizat Ziua Porţilor Deschise. Am fost vizitaţi de sute de copii din şcolile din municipiul Alba Iulia, care s-au bucurat să vadă autospecialele nostre, tehnica pe care o folosim în intervenţii şi au putut să vadă un exerciţiu demonstrativ în care rolul principal, bineînţeles l-au avut mascaţii. Copiii s-au arătat încântaţi de exerciţiul nostru demonstrativ şi ne-au promis că şi în următorii ani vor fi alături de noi” , a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Alba, Luminiţa Prodan.

Ioan Cabulea Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba cu ocazia Zilei Poliţiei Române – 25 martie 2015

Anul acesta, în 25 martie, aniversăm 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne. Sunt 193 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii Poliţiei Române în slujba cetăţenilor.

Noi, poliţiştii avem o misiune nobilă şi dificilă, aceea de asigurare a liniştii publice şi siguranţei cetăţenilor. Realităţile lumii moderne impun Poliţiei şi poliţistului de astăzi o implicare totală în activitatea de apărare a statului de drept şi o deplină asumare a rolului pe care îl au în comunităţile locale.

La ceas aniversar, privind retrospectiv rezultatele poliţiei din județul Alba, apreciez că poliţiştii din judeţul nostru şi-au îndeplinit misiunea ce le-a fost încredinţată de societate, cu profesionalism, dăruire şi onestitate. Evoluţiile pozitive înregistrate în ultimii ani în ceea ce priveşte siguranţa publică nu ar fi fost posibile fără pasiunea, devotamentul şi sacrificiul poliţiştilor şi personalului contractul, din structurile operative şi neoperative, din mediul urban şi rural.

Stimaţi colegi, vă cer să fiţi la fel de prompţi în protejarea cetăţenilor, a vieţii, sănătăţii şi a bunurilor acestora şi să nu vă abateţi de la principiul central ce vă călăuzeşte activitatea: LEGEA!

Tuturor vă urez sănătate, fericire şi mult noroc, iar familiilor dumneavoastră transmit aleasa consideraţie şi mulţumiri pentru sprijinul şi înţelegerea acordate.

Reprezentanţilor autorităţilor locale, partenerilor, colaboratorilor şi cetăţenilor din judeţul nostru, le mulţumesc pentru încrederea acordată şi îi asigur că vom face tot ce ne stă în putere pentru ca noi toţi să trăim o viaţă cât mai liniştită.

La mulţi ani!

Şeful Inspectoratului De Poliţie Judeţean Alba, Chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Lunetistul

    marți, 24.03.2015 at 12:29

    Pentru clasele 1-4 a fost o simulare deosebita, dar doar pentru ei. Noroc ca „fugarii” s-au oprit singuri ca altfel nu-i prindeau,pana maine, la ce baraj era si la ce distanta erau urmaritorii.De tot rasul.

  2. Raul89

    marți, 24.03.2015 at 15:10

    De tot rasul ! mai are de invatat politia din alba !

  3. AD

    marți, 24.03.2015 at 22:02

    In sfarsit niste actiuni demne de sloganul lor „Siguranţă şi Încredere”…mult mai bine decat sa stea seara „LA CERSIT” peste drum de Petrom :((

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax