Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cum să zbori cu hamacul printre Calcarele de la Ampoița. ”Marea hămăceală” sau povestea unei experiențe pline de adrenalină

Publicat

marea hamaceala 4 ”Sper să țină” spune zâmbind Marius, agățat într-o coardă pe peretele de calcar al uneia dintre stâncile de la Ampoița, înainte de a încerca pe propria piele hamacul zburător, construit special pentru a putea ”zbura” cu el, de George, unul dintre prietenii săi. Sunt o gașcă de oameni tineri, pasionați de munte, adrenalină și tehnologie. Au agățat hamacul între două stânci și restul a venit de la sine: cea mai tare distracție a umplut Valea Ampoiței de chiote și strigăte de bucurie. Toată aventura a fost filmată, iar rezultatul, senzațional în sensul bun al cuvântului, îl puteți vedea mai jos.

”George Molovan a filmat și editat materialul iar eu am fost organizatorul, omul cu logistica și cu partea tehnică din spatele eventului, evident am fost ajutat de toata gașca… fiecare după cum și la ce s-a priceput” povestește Marius Milascon, organizatorul ”zborului cu hamacul”.

Gașca lor s-a format în facultate, în jurul pasiunii lor comune pentru munte. După facultatea de la Târgu Mureș, cu toții s-au împrăștiat prin țară: unii au ajuns la Cluj unii la Sibiu sau Alba Iulia, dar distanțele nu-i opresc să-și petreacă împreună weekendurile la munte.

YouTube video

”Eu cu George am fost colegi de cameră în cămin o vară – evident pe vremea aceea nu aveam aceleasi hobbyuri dar peste ani, el a devenit pasionat de audio-video și de natura iar eu pasionat de naturș, sport în natura și adrenalină, alergare montantă la care am chiar câteva rezultate remarcabile, cățărat, speologie, slackline (vreau să trec la highline), drumeție … De aici a plecat ideea să facem câteva proiecte comune. Acesta de la Ampoița nu e singurul și mai avem și altele în plan însă ne lipsește timpul liber – comun”, spune Marius Milascon.

marea hamaceala 1 Proiectul lor a început prin alegerea zonei. Marius a fost la calcarele de la Ampoița, la cățărat, și îi place mult acolo, deși i s-a părut că ”zona e puțin cunoscută și promovată ținând cont de farmecul ei deosebit”. Și pentru că George Moldovan avea deja scenariul în cap, au început pregătirile.

”Am împrumutat de la un prieten, fost alpinist, niște corzi pe care le ținea oricum în dulap de câțiva ani – am mai pus mână de la mână și am luat ceva echipament care ne lipsea… George are și un mic bussines cu hamace (hamaculmeu.ro) și a confecționat un hamac special, dublu întărit ca să reziste la sarcina mare și la frecare. Un prieten de-al lui George, care face alpinism și trasee de via-ferrata, ne-a împrumutat o mașină de găurit cu percuție pe baterii și uite așa am ajuns într-un weekend frumos, la primele ore ale dimineții la baza calcarelor, încărcați cu echipament până în dinți și pregătiți de distracție. Ce a urmat puteți vedea și voi pe filmare” a adăugat Marius.

marea hamaceala 3 Acesta spune că ceea ce au făcut ei nu este periculos. El a fost cel care a făcut asigurările ”cu respectarea standardelor de siguranță din alpinism”. ”Nu m-am îndoit niciodată de echiparea hamacului. Țin să menționez că treaba aceasta nu se poate face de căatre oricine, ci necesită un anumit nivel de pregătire, niște cunoștiinte legate de lucrul cu corzile și cu echipamente specifice de alpinism” a mai spus el. Deci, nu faceți asta acasă!

Au mai participat la această ieșire și membrii ai Carpatrek, ai Asociației Montana Funhiking, ai Asociației Montana Alps, ai școlii de munte „Șoim de munte” și ai organizației de cercetași din Alba Iulia.

Filmările au fost făcute cu Canon 5D mark II, drona DJI Mavic Pro, Gopro Hero 5. Filmare și montaj de George Moldovan.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionut

    miercuri, 30.08.2017 at 13:30

    Nu putem decat sa ne bucuram ca ati dat gaura cu bormasina intr-o rezervatie naturala de interes national. pacat ca alaturi de scoala de munte si maretii cercetasi n-a fost si garda de mediu. poate va aduceau ei niste baterii pt bormasina aia desteapta…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax