Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ziua Eroilor, celebrată și la Alba Iulia. Depuneri de coroane de flori și slujbă de parastas în memoria celor căzuți pentru țară

Publicat

YouTube video

În Ziua Înălțării Domnului, sărbătoare creștină care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere, românii celebrează și Ziua Eroilor, sărbătoare națională în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru idealuri de credință, de libertate, dreptate și pentru apărarea țării sau întregirea neamului.

Ziua Eroilor a fost celebrată și la Alba Iulia, unde câteva zeci de oameni s-au adunat în Cimitirul Eroilor pentru a depune coroane de flori și a participa la o slujbă de parastas în memoria celor căzuți pentru țară.

Au fost depuse coroane de flori de către Instituția Prefectului Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei, Armata Română, Biroul Vamal, elevi și profesori de la școli din Alba Iulia, dar și instituții deconcentrate din județ.

În finalul ceremoniei, elevii de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au făcut o paradă, coordonată de căpitanul Raul Turic.

YouTube video

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax