Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ziua porților deschise la IPJ Alba. Sute de copii au făcut cunoștință cu oamenii legii și cu echipamentul din dotare

Publicat

YouTube video

Ca în fiecare an, data de 25 martie este dedicată celor care se ocupă de siguranța cetățenilor. Anul acesta Poliția Română împlinește 192 de ani de la atestare iar cu acestă ocazie sunt organizate diferite evenimente. Luni, 24 martie la Inspectoratul de Poliție Alba a avut loc Ziua Porților Deschise unde au participat sute de școlari și preșcolari care s-au putut imagina pentru câteva ore oameni ai legii. Micuții au intrat în mașinile polițiștilor, au pus întrebări și au văzut în ce constă un echipament al unui cadru din IPJ.

Sute de școlari și preșcolari au vizitat, cu ocazia Zilei Porților Deschise, sediul Inspectoratului de Poliție Alba. Cu această ocazie copiii au învățat care este rolul poliției, de unde vine numele instituției dar și alte lucruri interesante. Lipsiți de inhibiții, micuții nu au ezitat și au pus întrebări la care polițiști au dat răspunsuri pe înțelesul tuturor.

Tot cu acestă ocazie, copiii au intrat în mașinile de poliție au aprins girofarele, au claxonat și au putut atinge o parte din echipamentul din dotare. Aceștia au făcut cunoștință și cu un câine antrenat special pentru a depista drogurile și traficanții de droguri.

Punctul culminant al evenimentului a fost o simulare de prindere a unor infractori. Copiii au asistat la un scenariu rupt din realitate în care polițiștii au închis circulația pentru a prinde „mașina în care se aflau suspecții”. După ce au fost prinși, infractorii au fost imobilizați și transportați la IPJ Alba. Din scenariu nu au lipsit nici focurile de armă sau mascații.

La finalul exercițiului copiii s-au arătat foarte încântați de ceea ce a văzut, spunând și că atunci când vor crește vor să devină polițiști.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax