|

FOTO: Zeci de elevi şi preşcolari din Alba au primit cadouri din partea organizaţiei Crucea Roşie. Au fost achiziţionate cu sprijinul oamenilor din comunitate

IMG_4890Pentru a încuraja şi susţine integrarea copiilor în sistemul de învăţământ, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a oferit cadouri şcolarilor şi preşcolarilor care provin din familii cu venituri reduse, dar care s-au evidenţiat printr-o implicare deosebită la şcoală, în pofida lipsurilor materiale.

“Pentru că avem convingerea că orice copil are dreptul la educaţie, indiferent de etnie, statut social sau regiunea de care aparţine, organizaţia noastră a lansat în urmă cu patru ani campania – Si cei defavorizaţi au dreptul la educaţie – destinată ajutorării cu rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente a elevilor şi preşcolarilor care necesită sprijin în acest sens, ca urmare a neajunsurilor de ordin socio-material.

Departamentul social al organizaţiei a selectat 35 copii din 16 familii nevoiaşe din localităţi precum Alba Iulia, Sebeş, Tibru, Vintu de Jos, Şibot, Berghin, Zlatna şi Ocna Mureş. Toţi copiii au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, demonstrând că neajunsurile, problemele medicale personale sau ale familiei, lipsa unor condiţii decente de trai, nu i-au împiedicat să fie perseverenţi şi preocupaţi de educaţia lor”, au transmis reprezentanţii organizaţiei Crucea Roşie Filiala Alba.

IMG_4857Cadourile, realizate si distribuite cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii, au constat în ghiozdane dotate complet cu rechizite (caiete de diferite tipuri si dimensiuni, penar, pixuri, creioane, stilouri, creioane colorate, carioci, radiere, liniare, ascutitoare, acuarele, pensule, bloc de desen, trusa de geometrie), articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, precum şi pachete cu alimente a câte 12 kg fiecare.

 

IMG_4872Persoanele interesate pot contribui în continuare prin donarea de alimente în cadrul programului Banca de Alimente, dar şi la urnele de colectă fonduri existente în magazinele partenere.

“Având în vedere faptul că organizaţia noastră nu este finanţată de la bugetul de stat, majoritatea proiectelor şi programelor Filialei de Cruce Roşie Alba se desfăşoară în baza sprijinului direct al populaţiei (donaţii în urne de colectă fonduri, sponsorizări, donaţii de alimente) sau indirect, prin apelarea la serviciile oferite de organizaţia noastră.

Vă mulţumim tuturor pentru că ne sunteţi alături şi vă garantăm că sprijinul dumneavoastră de astăzi va aduce speranţă şi ajutor mâine.

Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică”, spune directorul Filialei Alba, Adrian Ionel Duşa.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=595052avatar Publicat de pe 14 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI