Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu panouri fotovoltaice. A câștigat un proiect pilot

Publicat

Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Instituția a câștigat un proiect pilot derulat de Asociația Inspiraction, denumit „Gesturi mici pentru practici mari”. Campania este axată pe promovarea educației despre economie circulară în grădinițe sau școli și a inclus un concurs de reciclare între acestea. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 29 aprilie un proiect derulat de Asociația Inspiraction privind montarea și punerea în funcțiune de panouri fotovoltaice pe clădirea Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia.

Programul educațional „Gesturi mici pentru practici mari” a dat startul înscrierilor în proiectul pilot în urma căruia câteva unități de învățământ din toată țara vor fi echipate cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Campania este axată pe promovarea educației despre economie circulară în grădinițe și școli.

Premiile au fost acordate în urma unei competiții care a constat în activități practice de reciclare, iar colectarea materialelor reciclabile a fost realizată prin intermediul aparatelor speciale din magazinele Carrefour România, parte a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR).

Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu panouri fotovoltaice

Prima fază a concursului din cadrul proiectului a fost finalizată, iar printre cele șase unități de învățământ câștigătoare se află și Grădinița cu Program „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia.

Asociația se află în prezent în procesul de încheiere a contractelor de prestări servicii cu companiile care vor se ocupa de:

  • procurarea echipamentelor necesare,
  • proiectarea, transportul, montajul,
  • punerea în funcțiune sistemelor fotovoltaice,
  • obținerea tuturor avizelor necesare instalării și racordării la rețelele publice ale instalației fotovoltaice (inclusiv dar nelimitându-se la depunerea proiectului tehnic, obținerea/modificarea ATR existent, încheiererea contractului de racordare, etc);

Astfel, se propune adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Alba Iulia prin care se aprobă acordul dat asociației în vederea finalizării proiectului, de a instala și racorda la rețelele publice instalația fotovoltaică cu privire la Grădinița cu Program „Dumbrava Minunată” Alba Iulia, strada George Barițiu, nr. 8.

După momentul punerii în funcțiune a sistemului fotovoltaic și după semnarea procesului-verbal de recepție a instalațiilor, asociația va dona echipamentele instalate către Consiliul Local Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax