Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GREVA generală la Saturn SA din Alba Iulia: A doua etapă de protest şi negocieri. Angajaţii nu renunţă la revendicări

Publicat

20150827_094613_resized Angajaţii de la societatea Saturn SA din Alba Iulia continuă, miercuri, greva generală, nemulţumiţi că reprezentanţii conducerii firmei nu vor să le respecte revendicările. După discuţii fără succes, derulate în urma primei etape de protest, din 27 august, sindicaliştii participă la o nouă rundă de negocieri.

Preşedintele Sindicatului liber “Saturn” SA, Ioan Petruţ, a declarat, miercuri, pentru Alba24 că de dimineaţă a participat la discuţii cu reprezentanţii conducerii, care au durat circa trei ore. Negocierile vor fi reluate în jurul orei 14.00. În tot acest timp, în curtea unităţii protestează circa 300 de oameni.

Conflictul de muncă a fost înregistrat oficial la ITM pe 22 iulie şi, cel puţin deocamdată, nu a fost încheiat.

Până acum, din lista cu 18 revendicări, s-a ajuns la comun acord asupra a şase puncte. Printre cele rămase de rezolvat se numără cereri de majorare a salariilor, drepturi privind alimentaţia şi protecţia de muncă a unor categorii de salariaţi.

Preşedintele Sindicatului liber “Saturn” SA, Ioan Petruţ, a spus că vor continua protestul până la ajungerea la un acord.

Saturn SA Alba Iulia este o societate privată pe acţiuni, acţionarul majoritar fiind C.I.M.U. SRL Cinisello Balsamo (MI) – Italia. Societatea a fost fondată în 1972, a început să producă din 1975 şi este una dintre cele mai importante turnătorii româneşti pentru piese turnate din fontă.

Peste 90% din producţie este destinată exportului în ţări din UE. Fabrica are 500 de angajaţi, din care 400 sunt membri de sindicat.

Vezi şi Angajaţii de la Saturn SA din Alba Iulia au oprit GREVA şi au început activitatea. Au obţinut salarii cu 10 la sută mai mari

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax