Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Haos la Tarom: Curse anulate de piloți, care au anunțat că sunt bolnavi. Protest spontan

Publicat

Haos la Tarom: Mai multe zboruri ale companiei de stat TAROM au fost anulate luni după ce piloții au anunțat că ar fi bolnavi.

Sindicatul nu a anunțat încă public un conflict de muncă, dar surse din interiorul companiei au declarat că e posibilă anunțarea unei greve.

Este haos la aeroportul Otopeni, după ce mai multe curse ale companiei Tarom au fost anulate, potrivit Antena 3.

Sute de oameni și-au petrecut noaptea pe unde au apucat, în aeroport, după ce li s-a spus că avioanele lor nu mai decolează.

Aceștia așteaptă acum soluții de la operatorul de zbor pentru a-și putea continua călătoria.

Haos la Tarom și pe Aeroportul Otopeni

Luni dimineață, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat un ultimatum conducerii companiei, potrivit G4Media.

Tarom înregistrează pierderi financiare de 16 ani consecutiv, fiind o gaură neagră pentru bugetul României.

Printre zborurile anulate se numără și cursa spre Paris în care urma să se afle o delegație guvernamentală ce urma să plece apoi spre Washington, spre summitul NATO, potrivit informațiilor Antena 3.

Membrii guvernului au plecat în cele din urmă cu o aeronavă militară spre Paris.

De asemenea, figurează ca anulate curse care ar trebui să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” din Capitală, şi spre Istanbul, Oradea, Budapesta, Bruxelles, Madrid, Frankfurt, Amsterdam, potrivit News.ro.

”Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală. Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor.

De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM.

Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcțiomare a TAROM.

Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate”, a scris Grindeanu pe o rețea de socializare.

Tarom a anulat luni zborurile spre Cairo, Amman și Beirut după ce câte un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate