Connect with us
Advertisement

Administrație

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de reparații și întreținere a fântânilor arteziene din oraș. Cât costă lucrările

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de reparații și întreținere a fântânilor arteziene din oraș. Se va interveni în 9 locații, începând cu data de 15 iulie.

Firma cu care primăria va încheia contractul va trebui să asigure, timp de trei luni și jumătate, mai multe servicii.

Este vorba despre spălarea cuvelor și grătarelor la fântânile arteziene. De asemenea, se fac reparații la instalațiile de apă, electrice și programatoare.

Reparații și întreținere fântâni arteziene la Alba Iulia. Lucrări și valoare contract

În tariful lunar ce va fi suportat de primărie, firma va trebui să:

  • inspecteze zilnic fântânile arteziene
  • remedieze în cel mult 3 ore problemele depistate sau reclamate (penalizare de 100 lei/oră, dacă nu se respectă termenul)
  • curețe cuvele și grătarele fântânilor arteziene la interval de două săptămâni (penalizare de 100 lei/zi, dacă nu se respectă termenul)
  • curețe filtrul pompelor submersibile pentru recircularea apei – de câte ori este solicitat, dar nu mai rar de o săptămână (penalizare de 100 lei/zi, dacă nu se respectă termenul)

Materialele, manopera și alte cheltuieli nemateriale aferente reparațiilor vor fi suportate de prestator, în baza contractului, fără cheltuieli suplimentare. Acesta va suporta și costul substanțelor folosite la curățarea fântânilor și tratarea apei.

Valoarea estimată a contractului este de 21.000 de lei fără TVA.

Reparații și întreținere fântâni arteziene la Alba Iulia. Locații

Aceste servicii sunt cumpărate de primărie pentru 9 fântâni arteziene amplasate în municipiu:

Panoramic

  • fântână arteziană cu cuvă din piatră, diametru de 6 metri; are relief de piată de înălțime 3 metri; apa este recirculată de o pompă de 20.000 l/h, cu putere de 400W

B-dul Transilvaniei

  • fântână arteziană cu 7 cuve din plastic (diametru 1,20 m, adâncime 1,80 m); apa este recirculată de o pompă de 20.000 l/h; cele 7 pompe, comandate de tablou electric de comandă (cu regulator de frecvență și programator).

Parcul Sfânta Ecaterina

  • fântână arteziană cu 11 cuve din plastic (diametru 1,20 m, adâncime 1,80 m); apa este recirculată de o pompă de 20.000 l/h; cele 11 pompe, comandate de tablou electric de comandă (cu regulator de frecvență și programator).

Parcul Unirii – 2 fântâni arteziene, 2 pompe comandate electric

  • una spre Hotel Cetate: cuvă din plastic (diametru 1,20 m, adâncime 1,80 m); apa, recirculată cu pompă de 3000 l/oră
  • una spre Casa de Cultură: cuvă din plastic (diametru 1,20 m, adâncime 1,80 m); apa, recirculată cu pompă de 3000 l/oră

Piața Cetății – 2 fântâni arteziene

  • una în fața Sălii Unirii: 9 cuve din plastic (diametru 1,20 m, adâncime 1,80 m); apa, recirculată cu pompă de 3000 l/oră
  • una spre Monumentul Lossenau: 25 de cuve din plastic (diametru 1,20 m, adâncime 1,80 m); apa, recirculată cu pompă de 3000 l/oră

Grătarele cuvelor au proiector/iluminat ambiental. Fântânile sunt comandate cu tablou eletric.

Reparații și întreținere fântâni arteziene la Alba Iulia. Locații

Parcul Chinezesc

  • fântână arteziană cu două cuve betonate; una rotundă (diametru 2 metri și adâncime 1 metru); una paralelogramică, lipită de o formă triunghiulară (10 x 4 metri, adâncime 0,80 m), legate de un șanț betonat (7x 0,30 m; adâncime 0,60 m); apa, recirculată cu pompă de 8000 l/oră; pompa, comandată cu tablou electric

Piața Iuliu Maniu

  • fântână arteziană cu 6 cuve din plastic (diametru de 1,20 m și adâncime de 1.80 m); apă recirculată în fiecare cuvă cu pompă de 20.000 l/oră; cele 6 pompe, comandate cu tablou electric (regulator de frecvență și programator)

lângă Primăria Alba Iulia (Calea Moților)

  • fântână arteziană cu cuvă betonată rotundă (5,50 m și adâncime 0,6-1,50 m); apa recirculată cu 2 pompe de 20.000 l/oră prin 2 figurine de inox; pompele comandate cu tablou electric (regulator de frecvență și programator)

lângă Hotelul militar (Calea Moților)

  • fântână arteziană cu cuvă betonată rotundă (5,50 m și adâncime 0,6 m); apa recirculată cu 2 pompe de 20.000 l/oră prin figurină de inox rotundă diametru 3 m; pompele comandate cu tablou electric (regulator de frecvență și programator)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 04.07.2024 at 11:44

    Auzi acolo tâmpenie ! Păi toţi instalatorii pe salarii babane ce dracu fac prin Primărie ? Se duc la tot felul de salariaţi şi cunoştinţe pentru reparaţii curente. De unde ştiu ? De la un vecin ,care asta face tot timpul cât „munceşte ” la Primărie. Asta trebuia fâcut în ian-feb, nu acum când totul trebuia să meargă şnur. Păi şi de campanie electorală cine se mai ocupa ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement