Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În WEEKEND: Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă „JoyFest” de la Kiev

Publicat

Grupul Skepsis din Alba Iulia va fi prezent, în weekend la Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă “JoyFest”, ediţia a III-a, organizat la Kiev în Ucraina, de Teatrul “Masca Veselă” (Maskam Rad).

Festivalul se va desfăşura în perioada 9-11 octombrie 2015, la Muzeul de Istorie din Kiev, în centrul istoric al oraşului, care oferă spaţii diverse pentru activităţile din program. Evenimentul este unic în Ucraina prin caracterul său intercultural având scopul de a reuni tineri artişti şi grupuri şi companii tinere de teatru din străinătate.

Manifestarea artistică în ansamblu are o pronunţată componentă socială. Programul este menit să atragă un public numeros sub deviza “Descoperă Arta în Interiorul Tău”, transmit reprezentanţii Grupului Skepsis.

Sunt oferite publicului participant spectacole de teatru, expoziţii de artă plastică şi fotografie, muzică, ateliere de formare, artă culinară şi activităţi pentru copii.

skepsis 2015_2 Artiştii şi grupurile care se evidenţiază prin prestaţii vor fi răsplătiţi cu distincţii de către un juriu format din reprezentanţi ai organizatorului, critici de artă şi actori şi regizori din Kiev.

Skepsis a fost selectat să reprezinte Alba Iulia şi România în festival cu spectacolul de Comedia dell Arte „Cine-i Stăpânul?”, un spectacol original din repertoriul grupului.

Spectacolul a fost prezentat în premieră cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis”, fiind conceput pentru animarea Cetăţii din Alba Iulia, ca o invitaţie la redescoperirii teatrului medieval specific Renaşterii europene.

Delegaţia va fi compusă din Olga Surd, Ludmila Cioflică şi Vasile Dîngă în calitate de actori, la aceştia adăugându-se şi Viorel Cioflică, pentru scenariu şi regie.

La invitaţia organizatorilor, Skepsis va susţine o dublă reprezentaţie, în limba engleză, în cadrul festivalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax