|

ISU Alba: Amenzi de peste 17.000 lei după controale la mai multe supermarketuri şi magazine din Alba Iulia

cumparaturi supermarketISU Alba a dat amenzi de peste 17.000 de lei după controale derulate în perioada 12-18 decembrie, la mai multe unităţi din categoria mall-uri şi market-uri din Alba Iulia. Au descoperit nereguli privind securitatea la incendiu.

“În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească Sărbătorile de Iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba a derulat, în perioada de 12 – 18 decembrie, 10 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria mall-uri şi market-uri”, transmite ISU Alba, într-un comunicat.

Inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale (16 avertismente și 16 de amenzi), în cuantum de 17.500 lei. De asemenea, pe timpul acțiunilor au fost înlăturate în mod operativ peste 14 nereguli, potrivit sursei citate.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/ proprietarii spațiilor.

Aspectele urmărite pe durata controalelor:

– au fost verificate starea, nivelul de echipare şi modul de funcţionare al instalaţiilor de detectare, semnalizare și alertare în caz de incendiu;

– au fost verificate starea, nivelul de echipare şi modul de întreţinere al mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, posturi fixe de incendiu, etc);

– au fost verificate starea, nivelul de echipare şi modul de funcţionare al instalaţiilor de limitare – stingere a incendiilor (hidranți interior și exterior de incendiu, sisteme de stingere a incendiilor cu sprinklere;

– au fost verificate starea şi modul de funcţionare al instalaţiilor utilitare cu care sunt echipați operatorii economici;

– verificarea modului de exploatare a instalațiilor electrice pentru iluminat și a sistemelelor de încălzire;

asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;

– reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat 21 acţiuni de recunoaştere în teren a spațiilor comerciale controlate.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=539319avatar Publicat de pe 20 decembrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • iulia: Asa si care e problema cu aceasta nominalizare ? Dar pe fosta lui Jidveian ce o recomanda pentru postul de...
  • Emilia: Urmeaza o lege prin care guvernul o sa ne conditioneze si in cat timp sa murim dupa pensionare, maxim 36 de...
  • Gogu: Popa marcela esti sigura ca ,,se va efectua,,?eu am doar 8 clase…dar cred ca fiind la plural...
  • Andreea Mezei: Spatiul a fost concesionat. Este acelasi patron. S-a schimbat numele și specificul localului.
  • Fif: E patronul de la Habitat, care s-a inchis. Studio nu are legatura cu Habitat, decat ca este in aceasi locatie :)

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI