Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liceul Teoretic Teiuș, printre laureații concursului „Un click de informație”: Laboratorul de informatică va fi dotat cu opt calculatoare

Publicat

elevi

Liceul Teoretic Teiuş este unul dintre laureaţii proiectului Assoclic. În urma concursului de proiecte educaţionale, Liceul Teoretic Teiuş s-a aflat printre câștigătorii etapei a doua, 2013, participând în competiţie cu proiectul Un CLICK de inFORMAţie, coordonat de prof. Marius PINTEA, unitatea urmând a fi dotat cu un număr de 8 calculatoare pentru implementarea acestuia.

Campania Assoclic face parte din proiectul „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Reciclează, oferind o nouă şansă persoanelor dezavantajate” şi se înscrie într-o serie de activităţi desfăşurate de Ateliere Fără Frontiere (AFF) şi EcoTic  în cadrul proiectului co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Criteriile de selecţie a proiectelor au fost pertinenţa, impactul social şi local, impactul educativ, impactul economic şi profesional, perenitatea şi aprecierea globală, proiectul Un CLICK de inFORMAţie îndeplinindu-le cu succes pe toate.

Proiectul propus de Liceul Teoretic Teiuş este rezultatul obiectivelor stabilite ca ţinte de atins: facilitarea accesului elevilor şi a comunităţii locale la informaţie, asigurarea iniţierii în utilizarea tehnologiei informaţionale şi de educaţie, stimularea dorinţei de cercetare documentară şi dezvoltarea abilităţilor în procesarea informaţiei, scopuri care se regăsesc reiterate la nivel european prin competenţele chei stabilite de Uniunea Europeană şi Consiliul European. Un CLICK de inFORMAţie se focusează pe iniţierea elevilor în tainele manipulării informaţiei, de la ABC-ul utilizării unui motor de căutare pănă la stabilirea veridicităţii, prelucrarea şi restituirea informaţiei într-o formă personalizată şi individualizată.

Impactul scontat al proiectului se poate traduce prin interes crescut pentru informaţia de calitate şi utilizarea acesteia în diverse situaţii concrete, folosirea informaţiei în dezvoltarea personală autonomă, competitivitate pe piaţa muncii de oriunde din lume, formarea principiilor intelectuale în utilizarea tehnologiei informaţionale şi formarea autonomiei informaţionale la elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax