Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Meniul pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi publicat în fiecare săptămână. Se va prezenta și câte o rețetă

Publicat

bucatarie, spital Începând cu luna februarie, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va prezenta, în fiecare marți dimineața, meniul pentru următoarele șapte zile. Meniul pacienților va putea fi consultat pe site-ul spitalului sau pe pagina de Facebook a instituției.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a depus eforturi considerabile pentru asigurarea unor servicii medicale optime pentru pacienţi, dar şi pentru a asigura un grad de confort satisfăcător. Meniul pe care spitalul din Alba Iulia îl oferă pacienţilor este de asemenea, o preocupare constantă deoarece acestra trebuie să corespundă nevoilor pacienţilor şi să fie şi gustos” spun reprezentanții spitalului pe site-ul instituției.
Alocaţia de hrană pentru un pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia este în medie de 7 lei pe zi, dar poate fi mai mare în funcție de regimul alimentar indicat de medic, în funcție de afecțiune pacientului. Din această alocație se asigură trei mese principale pe zi: micul dejun, prânzul şi cina.
„Meniurile se elaborează la fiecare început de săptămână pentru următoarele șapte zile, cu mici schimbări, care nu afectează semnificativ grila deja stabilită. Încercăm să oferim pacienților o dietă echilibrată care să corespundă și recomandărilor medicale”, a explicat asistenul principal dietetician Nicoleta Vesa.

Pentru zilele care urmează meniul pacienților va consta în ciorbe diferite pentru fiecare zi de cartofi, legume, pui, ardelenească sau a la grec, la felul principal se va servi musaca de cartofi, tochitură, ruladă de pui cu mazăre, tocaniță de pui cu paste, pulpe de pui, dar și altele în funcție de afecțiunile fiecăruia.

De asemenea, cu această ocazie se va prezenta și o rețetă recomandată pentru bolnavii care suferă de diferite afecțiuni. De exemplu pentru acestă săptămână rețeta este:

Supă cu fidea – Regim dietetic

Ingrediente pentru o porţie:
– morcovi 50g
– albitură (ţelină, pătrânjel, păstârnac) 20g
– ceapă 2g
– carne de pui (curcan, vită) 40g
– fidea 15g
– verdeaţă proaspătă (funze de pătrânjel sau ţelină)
– sare, vegeta cu puţină sare
Mod de preparare
Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă rece. După ce fierb legumele se adaugă fideaua. Se potriveşte după gust şi în funcţie de regimul alimentar impus. Se serveşte caldă!
Supa cu fidea este recomandată în toate tipurile de regim alimentar, cu mici excepţii. În colită trebuie evitată fideaua!

MEDIUL PACIENȚILOR PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ:

meniu spital 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meniu spital 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meniu spital 3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax