|

Mii de români îşi cumpără vechime în muncă. Până la 15.500 de lei pentru acces la pensiile de stat. Termen limită, 27 aprilie

casa de pensii coadaRomânii care nu au lucrat suficient timp ca să poată primi pensie profită de noua legislaţie, pentru a-şi cumpăra vechime de muncă. Pot plăti retroactiv asigurările sociale pentru anii în care nu au muncit. Pentru cinci ani de vechime, doritorii ar trebui să plătească aproximativ 15.500 de lei.

Legea 186/2016 care le-a permis românilor să îşi cumpere vechimea a adus la bugetul de pensii din România peste 53 de milioane de lei în ultimele luni.

„A fost introdusă această lege pentru acele persoane care, din păcate, nu au putut să realizeze cel puţin stagiul minim de cotizare. Un alt grup de persoane vizat de lege sunt acelea care lucrează în străinătate, fără forme legale, astfel că nu sunt asiguraţi”, spune Angelica Mihail, purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Pensii, citat de digi24.ro.

La nivel naţional, au fost încheiate de la finalul lunii octombrie 2016 până la mijlocul lunii martie 10.550 de contracte de asigurare socială. Românii îşi pot cumpăra vechime pentru cel mult cinci ani, iar pentru această perioadă trebuie să plătească 16.000 de lei.

Adrian, din Alba Iulia, lucrează în construcţii, în Italia, de 15 ani şi nu mai are vreun contract de muncă în România. Şi-a plătit pentru fiecare an vechime aproape 2.500 lei. A platit în total, pentru 5 ani, 12.500 de lei.

Românii mai pot plăti vechime pe baza acestei legi până pe 27 aprilie.

Vezi Cum poți să CUMPERI VECHIMEA în MUNCĂ. Costă 15.500 de lei pe cinci ani. Condiţii şi model de calcul de la Casa de Pensii Alba

sursă: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=557493avatar Publicat de pe 5 aprilie 2017 şi actualizat pe 5 aprilie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI