Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății a demarat procedura de achiziționare de medicamente antibiotice şi oncologice de aproximativ un miliard de lei

Publicat

medicamente

medicamente Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile de achiziţii publice centralizate pentru medicamente antibiotice şi oncologice, valoarea totală estimată a achiziţiei fiind de aproximativ un milliard de lei fără TVA, după ce achiziţiile de până acum au generat economii cuprinse între 15 şi 28 la sută.

Potrivit unui comunicat de presă emis, joi, de Ministerul Sănătăţii, instituţia a demarat pentru prima dată procedurile de achiziţii publice centralizate pentru medicamente antibiotice şi oncologice. Lista propusă spre achiziţionare pentru antibiotice cuprinde 24 de molecule pentru care Ministerul Sănătăţii va plăti, prin procedură centralizată, între 122.130.263,52 de lei fără TVA şi 161.498.167,74 de lei fără TVA, în timp ce pentru medicamentele oncologice vor fi achiziţionate 12 molecule dintre cele mai utilizate în tratamentul pacienţilor bolnavi de cancer, valoarea achiziţiei fiind cuprinsă între 714.200.791 de lei fără TVA şi 872.914.240 de lei fără TVA. Valoarea totală a achiziţiilor este de aproximativ un milliard de lei fără TVA.

Pentru estimarea cantităţilor de medicamente necesare s-a ţinut cont de consumul comunicat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe fiecare moleculă în parte, concentraţie şi formă farmaceutică.

„Achiziţiile publice centralizate demarate la nivelul Ministerului Sănătăţii pe parcursul ultimelor luni asigură economii la buget, precum si calitatea produselor, transparenţă şi evitarea posibilelor fraude şi/sau discontinuităţi în aprovizionarea cu medicamente”, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax