Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un furt dintr-un magazin PEPCO din Blaj a rămas nesoluționat. Ce au cerut polițiștii și nu au primit

Publicat

Un caz de furt din magazinul Pepco din Blaj a rămas nerezolvat. Asta după ce autoarea unui furt nu a putut fi identificată. Deși erau camere de supraveghere în zonă, unul dintre comercianți nu a pus la dispoziție înregistrările, iar altul a dat poliției un DVD gol. 

După câteva luni de cercetări, procurorii din Blaj au cerut ca dosarul să fie închis din lipsă de probe. În data de 21 mai 2024, magistrații din Blaj au dat o decizie în caz.

Deși victima care a rămas fără un portofel în care se aflau câteva sute de lei a oferit o serie de detalii despre autoarea furtului, nimeni nu a putut fi identificat.

Ce s-a întâmplat

Furtul s-a petrecut în data de 13 octombrie 2023.

Atunci femeia a intrat în magazinul Pepco din Blaj, în jurul orei 10-11, alături de cei doi copii minori ai săi.

”La un moment dat, persoana vătămată a cerut ajutołul unei angajate Pepco să înlăture alarma, de pe un articol vestimentar tip trening, pentru ca fiica acesteia să îl poată proba, moment în care a luat portofelul și l-a poziționat pe tejgheaua magazinului, lăsându-l nesupravegheat pentru câteva minute”, a spus femeia în timpul anchetei.

După câteva minute când și-a dat seama că a lăsat portofelul pe tejghea s-a dus după el. Însă acesta nu mai era. În el avea suma de 530 de lei, o cheie de la casă și actul de identitate.

Femeia a spus că a observat o altă femeie în zona caselor de marcat, ”corpolentă, cu părul scurt de culoare deschisă, ce se afla în zona caselor de marcat în momentul în care aceasta își ajuta fiica să probeze, pe care o bănuiește că i-ar fi sustras portofelul”, a mai spus în fața anchetatorilor.

Magazinele nu au dat înregistrările video

Anchetatorii au spus că nu au putut continua ancheta deoarece nu au avut acces la imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă.

În cauză s-a procedat la solicitarea imaginilor video agenților economici Pepco și Kaufland, însă primul nu a pus la dispoziție înregistrările video solicitate, iar cel de-al doilea, deși a înaintat acestei unități de poliție un mediu de stocare tip DVD, s-a constatat că acesta este neinscripționat, fiind imposibilă vizualizarea imaginilor surprinse de sistemele de supraveghere amplasate la aceste două locații.

Cum s-a terminat dosarul

O persoană a găsit portofelul femeii în care se mai aflau 30 de lei și actele. Acesta a fost restitut victimei. Însă din lipsă de probe ancheta nu a mai putut continua.

Drept urmare procurorii au cerut închiderea dosarului, iar judecătorii din Blaj au admis acest fapt. În data de 21 mai dosarul de furt a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax