Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

NOCTURNA BIBLIOTECILOR la Alba Iulia. Proiecţie de film pe stradă, la Biblioteca Batthyaneum şi dialog cu specialiştii, în această seară

Publicat

biblioteca batthyaneum Vineri seara, de la ora 20.00, albaiulienii și turiştii sunt așteptați la Biblioteca Batthyaneum, pentru un program special. Instituţia s-a înscris la ediţia din acest an a evenimentului Nocturna Bibliotecilor, ce se desfăşoară în mai multe locaţii din ţară, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La Alba Iulia, va avea loc o proiecţie de film documentar, pe stradă, lângă sediul bibliotecii.

Evenimentul se desfăşoară pe strada Gabriel Bethlen nr.1, unde va avea loc o proiecţie în aer liber a unei producţii video locale. De asemenea, în program este inclus un dialog între reprezentanţii bibliotecilor, la care cei interesaţi pot afla detalii despre acţiunile şi programul acestora.

Potrivit organizatorilor, va avea loc o prezentare în premieră a filmului ”Biblioteca Batthyaneum sub semnul credinței, sub semnul științei” (consultare ştiinţifică şi prezentare dr. Doina Hendre Biro, operator Gabriela Marian, montaj, Emanuel Drăguşin). Va fi prezentat cu videoproiector, pe faţada bibliotecii.

Producţia va fi prezentată simultan la Bucureşti, la Biblioteca Naţională la României şi la Biblioteca Omnia din Craiova.

Evenimentul va cuprinde şi un dialog între biblioteci, numit ”Bibliotecile din Cetatea Alba Carolina, în dialog”. Vor participa reprezentanţi ai SIS a Institutului Teologic Romano-Catolic, Universităţii 1 Decembrie 1918, Muzeului Naţional al Unirii, Casei Corpului Didactic , Bilbiotecii Judeţene “Lucian Blaga”, Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan”.

Acesta se va desfăşura în vecinătatea Bibliotecii Batthyaneum, la Framm`s.

Precizăm că la acest eveniment, interiorul bibliotecii nu este deschis pentru vizitare. Cei care doresc să vadă colecţiile instituţiei trebuie să formuleze o cerere în acest sens, care va fi aprobată şi de Biblioteca Naţională. Doar cu ocazia expoziţiilor temporare organizate la Biblioteca Batthyaneum, vizitatorii au acces cu condiţia prezentării documentului de identitate şi a completării pe loc a unei cereri de intrare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax