Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Omul de afaceri urmărit internațional, Alin Simota, prins pe aeroportul Henri Coandă. Se ”ascundea” în văzul lumii, în Dubai

Publicat

alin simota Omul de afaceri Alin Simota, urmărit internaţional pentru că era condamnat definitiv într-un dosar de conflict de interese, a fost prins pe Aeroportul „Henri Coandă” şi a fost încarcerat la Penitanciarul Rahova. Simota se afla în Dubai, din 2016. Acesta este un cunoscut al instituțiilor din Alba: DIICOT, BCCO, SRI, IPJ, DIPI și IJJ, care în 2013 au lucrat împreună la un dosar ce conținea acuzații extrem de grave vizându-l pe acesta, în calitate de lider al unei grupări suspectate de șantajarea unor oameni de afaceri, agresiuni, răpiri și alte acte comise cu violență.  

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat în România că omul de afaceri ar urma să revină în țară. Poliţia de Frontieră a anunţat Poliţia Aeroportuară, care l-a oprit pe Simota la frontieră. Ulterior, o echipă de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor a mers la Aeroportul Otopeni şi l-a încătuşat pe omul de afaceri. El a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Alin Simota a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră în ianuarie 2016, după ce Tribunalul Hunedoara a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenţie şi să-şi finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese.

De asemenea, în noiembrie 2016, fostul patron al FC Jiul Petrosani, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu după ce, în 2013, i-a convins pe cei doi polițiști din cadrul IPJ Alba, care îl păzeau, să se abată de la traseul stabilit și să îl ducă la Petrila pentru a-și vedea familia, deși se afla în arest preventiv. Cei doi agenţi de poliţie erau de la IPJ Alba

Cei doi agenți de poliție au fost condamnați în ianuarie, respectiv iunie, de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 6 luni, respectiv 3 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Dosarul penal a fost constituit prin sesizarea din oficiu a ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba care, în baza delegărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe activităţi de cercetare penală în cauză.

Alin Simota era considerat unul dintre cele mai periculoase personaje din Valea Jiului unde domina lumea interlopă și ajunsese să controleze afaceri foarte mari. Unul dintre oamenii săi de bază a fost Cristian Litera, un alt interlop celebru în zonă, cu care ulterior s-a certat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax