Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

PE SURSE: Profesor suspectat de agresiune asupra a două eleve, la Colegiul HCC din Alba Iulia

Publicat

Un cadru didactic de la Colegiul „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia este suspectat că ar fi agresat două eleve din clasa a IX-a. Ioan Piuariu, profesor de istorie la colegiul respectiv ar fi agresat, luni, într-o pauză, două eleve din clasa a IX-a G, pe motiv că acesta le-a bănuit că ar fi fumat în incinta instituţiei de învăţământ. Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasa respectivă au făcut, în aceeaşi zi, un memoriu ce a fost înaintat conducerii liceului.

Mai mulţi elevi de la Colegiul HCC ne-au declarat că profesorul Piuariu are, de obicei, un comportament ciudat faţă de elevi. Pe lângă faptul că, se pare, adeseori este agresiv, în relaţia cu elevii ar folosi frecvent un limbaj cu conotaţii sexuale. Vom reveni cu amănunte.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
14 Comentarii

14 Comments

 1. ye

  joi, 11.11.2010 la 20:40

  Mno si ce areeeeeeeeeee, pipaie si el o buca frageda, ce-nseamna asta, ori suntem heterosexuali pedofili, ori nu mai suntem.

 2. nuconteaza

  joi, 11.11.2010 la 21:14

  da sa il dea afara.:|

 3. komunistu

  joi, 11.11.2010 la 21:26

  nu nil luati pe piuuuu ..
  fara el nar mai fi asa amuzanta ora de istorie

 4. diana

  vineri, 12.11.2010 la 10:34

  Sunt convinsa ca fetele au o problema. Eu am facut istorie cu Piuariu in toti cei 4 ani de liceu si a fost un profesor extraordinar.

 5. anonim

  vineri, 12.11.2010 la 13:34

  totusi, nici chiar sa le dea cu capu`l de pervaz si multe altele. Trebuie neaparat luate masuri !

 6. ye

  vineri, 12.11.2010 la 15:28

  eu propun sa luam masuri la statuia lu’ mihai viteazu si sa ii facem un costum popular.

 7. secret

  vineri, 12.11.2010 la 17:51

  e amuzanta ora de istorie cu el:))

 8. anonim

  sâmbătă, 13.11.2010 la 16:02

  E un om extraordinar, dar trebuia sa le pedepseasca altcumva … oricum in hcc e o problema mare cu fumatul in bai ,oricum e un om cu simt al umorului ;)) mai ales cand a facut ‘parcarea’ aia a lui smechera peste bordura :)))

 9. tg.ocna

  sâmbătă, 13.11.2010 la 22:26

  nu lea agresat chiar asa cum au spus ele.cele doua eleve exagereaza:)
  si nu lea agresat degeaba…..promit:))

 10. mda

  duminică, 14.11.2010 la 22:37

  atata caz pe chestia asta, zau asa. stati chill ca daca nu va lovea Piu cadeati cu capu de o buda si era mai rau

 11. ceva

  duminică, 14.11.2010 la 22:46

  asa le traba daca or fumat (si si daca nu)
  sa le ia si Cerbu n coarne!

 12. unu mare

  marți, 16.11.2010 la 21:12

  Deci daca domnul Pioariu , zilnic isi administreaza doza de medicamente necesara ptr boala lui, in ziua respectiva se poate vorbi decent cu el, daca nu se ajung la urmari ca si in cazul de fata. Respect 3 ani am facut cu el

 13. Ion

  sâmbătă, 20.11.2010 la 00:25

  nu are rost sa va legati de el, prima data ar trebui sa vedeti de cerbi pentru ca sunt prea periculosi

 14. Flory

  duminică, 24.07.2011 la 09:57

  Ei lasati ca si elevele nu sunt sfinte . Eu am facut istoria cu dl Piuariu si s-a chemat ca invatam . Am ras si eu la ora d-lui , dar m-a mutat cu scaun cu tot !!! Era amuzant , dar ne invata carte. Cel putin asa era atunci! . Era obisnuit sa invatam poate asta nu place. Nu mai fiti asa sensibile”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ACTUALITATE

Pedeapsa pentru viol, similară celei pentru crimă: De la 10 ani la închisoare pe viață. PROIECT la Senat

Publicat

Pedeapsa pentru viol ar putea deveni similară celei pentru crimă, dacă un proiect legislativ inițiat de un deputat va fi votat de Parlament. Documentul înregistrat la Senat prevede modificarea Codului penal, astfel încât pedeapsa pentru viol să crească, aceasta plecând de la 10 ani de închisoare și ajungând la detenția pe viață dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei.

Propunerea legislativă pentru modificarea articolelor 218 şi 219 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 22 februarie.

Potrivit inițiatorului, deputatul Tudor Ciuhodaru, în România au loc anual peste 2.500 de violuri. Conform statisticilor Poliției Române, un viol are loc la fiecare patru ore. Deputatul explică că deși statisticile oficiale indică o creștere a numărului de infracțiuni de viol, noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, prevede pedepse mai blânde pentru autori decât precedentul cod.

„Actuala lege validează ideea conform căreia violul este o acțiune minoră și nu descurajează producerea unor astfel de fapte abominabile și nici nu asigură protecția victimei”, mai susține inițiatorul, în expunerea de motive.

Potrivit acestuia, Iașul și Vasluiul ocupă primele două locuri ca număr de dosare legate de abuzurile sexuale. „Numărul de infracțiuni reale comise este mult mai mare decât cele raportate pentru că victima alege adesea să nu depună plângere la poliție sau parchet, ori procurorii nu formulează întotdeauna o acuzație pentru că nu întotdeauna există probele necesare pentru a dovedi afirmațiile victimei”, mai susține inițiatorul.

„Concret, sunt modificate articolele 218 și 219 din legea nr. 286/2009 privind Codul penal astfel încât pedeapsa cu închisoare pentru raportul sexual, actul sexual anal sau oral cu o persoană, săvârșit prin constrângere, punere în imposibilitatea de a se apăra, ori de a-și exprima voința sau profitând de această stare crește, ajungând să fie cuprinsă între 10 și 20 de ani.

Pedeapsa este detențiune pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi atunci când sunt înregistrate circumstanțe agravante: victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului; victima este rudă în linie directă, frate sau soră; victima nu a împlinit vârsta de 16 ani; fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice; fapta a avut ca urmare vătămarea corporală; fapta a fost săvârșită de două sau mai multe persoane împreună.

Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este detențiune pe viață și interzicerea exercitării unor drepturi”, se precizează în expunerea de motive.

În cazul acestui proiect, camera decizională este Camera Deputaților.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educației a aprobat CALENDARUL de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019

Publicat

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunțat, sâmbătă, că, prin ordin de ministru, au fost aprobate metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019.

La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 1 – 23 martie.

Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Afişarea în fiecare unitate de învăţământ a circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei. Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie. Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii.

Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid informarea şi consilierea părinţilor pe tema prevederilor legii şi ale metodologiei, potrivit MEN.

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi ale unităţilor de învăţământ.

Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV.

sursa: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe locul trei în TOPUL țărilor cu cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană

Publicat

România a urcat un loc în topul salariilor minimime din Uniunea Europeană. În luna ianuarie 2018, Bulgaria avea cel mai mic salariu minim pe economie din UE, 261 de euro pe lună, urmată de Lituania, 400 de euro, şi România, 408 euro, arată datele publicate vineri de Eurostat. Anul trecut România ocupa locul doi în clasament, Bulgaria fiind țara cu cel mai mic salariu minim din UE.

La nivel general, salariul minim pe economie este mai mic de 500 de euro pe lună în statele membre din estul UE şi de peste 1.000 de euro în nord-vestul UE, în frunte fiind Luxemburg (1.999 de euro pe lună), Irlanda (1.614 euro), Olanda (1.578 euro), Belgia (1.563 euro), Germania şi Franţa (ambele cu 1.498 de euro pe lună).

Topul salarilor minime din Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2018:

 • Bulgaria – 261 euro
 • Lituania – 400 euro
 • România – 408 euro
 • Letonia – 430 euro
 • Ungaria – 445 euro
 • Croația – 462 euro
 • Cehia – 478 euro
 • Slovacia – 480 euro
 • Estonia – 500 euro
 • Polonia – 503 euro
 • Portugalia – 677 euro
 • Grecia – 684 euro
 • Malta – 748 euro
 • Slovenia – 843 euro
 • Spania – 859 euro
 • Marea Britanie – 1.401 euro
 • Germania – 1.498 euro
 • Franța – 1.498 euro
 • Belgia – 1.563 euro
 • Olanda – 1.578 euro
 • Irlanda – 1.614 euro
 • Luxemburg – 1.999 euro

Spre comparație, salariul minim în Statele Unite a fost de 1.048 euro pe lună în ianuarie 2018. Pe de altă parte, Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda și Suedia nu au salarii minime.

Eurostat precizează că cel mai mare salariu minim din UE este de aproape opt ori mai mare decât cel mai mic. Însă decalajele salariale în rândul statelor membre sunt mai mici dacă sunt eliminate diferenţele de preţuri.

Exprimate la paritatea standard a puterii de cumpărare (PPS), salariul minim din Bulgaria este de 546 PPS şi de 1.597 PPS în Luxemburg ceea ce înseamnă că cel mai mare salariu minim din UE este de aproape trei ori mai mare decât cel mai mic.

În România, salariul minim exprimat în paritatea standard a puterii de cumpărare este de 808 PPS, mai mare decât cel de 787 PPS din Portugalia.

sursa: realitatea.net, ec.europa.eu

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Decizia Curţii Europene de Justiţie: femeile însărcinate pot fi incluse în concedieri colective

Publicat

Decizie neaşteptată a Curţii Europene de Justiţie. Instanţa a decis că femeile însărcinate pot fi incluse în concedieri colective. CEJ a explicat că decizia se aplică doar dacă nu există o legătură între concediere şi sarcina în sine.

Curtea a respins, astfel, cererea unei femei care susţinea că faptul că este gravidă înseamnă că locul său de muncă este protejat. Ea a dat în judecată banca spaniolă Bankia, care a renunţat la ea când a fost obligată să îşi reducă personalul, pentru a primi ajutor guvernamental şi a evita falimentul.

În mod normal, companiile care îşi desfăşoară activitatea în Europa nu au dreptul să concedieze femeile însărcinate până cel mai devreme la întoarcerea din concediul de maternitate.

sursa: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Recomandări pentru circulația în condiții de vreme rea. Sfaturi pentru șoferi

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă, conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive şi respectarea câtorva sfaturi:

 • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, zăpadă, gheaţă sau mâzgă!
 • Folosiţi luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!
 • Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
 • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
 • Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
 • Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
 • Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător!
 • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă. În afară de sancționarea cu amendă, se reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate