Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1,2 milioane de contracte de asigurare în vigoare, preluate de Fondul de Garantare a Asiguraților de la societățile aflate în procedură de faliment

Publicat

tamponare accident Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat vineri că a preluat de la Carpatica Asig, 27.270 dosare de daună, precum și 1.265.970 de contracte de asigurare în vigoare. Totodată, FGA a preluat de la Forte Asigurări, 1.626 dosare de daună, precum și 3.220 contracte de asigurare în vigoare. Ambele societăți se află în procedură de faliment, dar plata despăgubirilor cuvenite către asigurați se va face numai după ce vor exista decizii definitive în instanță cu privire la falimentul acestora.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat vineri că a finalizat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare și a bazelor de date aferente, de la Carpatica Asig, societate deținută de Ilie Carabulea, și respectiv de la Forte Asigurări.

Astfel, FGA a preluat de la Carpatica Asig, 27.270 dosare de daună, precum și 1.265.970 de contracte de asigurare, în vigoare. Până la data de 01.09.2016, FGA a primit 1.193 cereri de plată. De asemenea, s-au recepționat și 2.001 cereri de deschidere dosare de daună.

Totodată, FGA a preluat, de la compania Forte Asigurări, 1.626 dosare de daună, precum și 3.220 contracte de asigurare, în vigoare. Până la data de 01.09.2016, FGA a primit, pentru această companie 228 cereri de plată. De asemenea, s-au recepționat și 97 cereri de deschidere dosare de daună.

Plata dosarelor va fi realizată de către FGA doar după ce instanța de judecată va stabili, definitiv, falimentul celor doi asiguratori, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Potențialii creditori de asigurări ai celor două companii pot depune, atât electronic, cât și fizic, la sediul FGA, cereri de plată sau cereri de deschidere dosare de daună. Formularele sunt disponibile și online .

În privința ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele în vigoare, la societățile Carpatica Asig și Forte Asigurări, FGA menționează că, plățile ratelor se vor face, în continuare, la cei doi asiguratori. De asemenea, cererile de denunțare a contractelor de asigurare, precum și orice alte solicitări de modificare a condițiilor și politelor de asigurare, conform legii, se depun la societățile de asigurare.

FGA va publica pe site-ul propriu listele potențialilor creditori de asigurări ai Societăților Carpatica Asig și Forte Asigurări.

sursa: hotnews.ro, fgaromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax