Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Presiuni politice: Administratorul unui ziar online din Ocna Mureș, ameninţat cu judecata dacă nu face publice IP-urile postacilor

Publicat

La Ocna Mureş, comunismul nu a murit, ci doar s-a odihnit un pic, iar, înainte de alegerile locale, îşi scoate din nou colţii. Aceasta este concluzia pe care o putem trage, analizând acţiunile USL Ocna Mureş din ultimele zile. De această dată, „ghearele cenzurii” se asmut asupra publicaţiilor online, chiar de Ziua Internaţională Presei, când administratorului site-ului ocnamuresonline.ro i se cere să retragă toate articolele şi, mai mult, comentariile tendenţioase la adresa USL Ocna Mureş.

Presiunile USL Ocna Mureş asupra administratorului Koloszvari Csaba au început în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, când acesta s-a deplasat la sediile partidelor politice din Ocna Mureş, pentru a vedea dacă nu sunt interesaţi de publicitate în cadrul campaniei electorale. Potrivit lui Koloszvari, actualul primar şi candidatul USL la locale, Augustin Drăguţ ar fi declarat că se va gândi asupra propunerii, iar ulterior au început şi atacurile.

Prin persoana avocatului Ladislau Koble, administratorului site-ului i s-ar fi cerut să şteargă toate postările şi comentariile anti-USL Ocna Mureş şi, mai mult, să facă publice IP-urile şi adresele de mail ale postacilor. Refuzul lui Koloszvari nu a fost primit bine de USL-işti. În cursul zilei de miercuri, Koloszvari Csaba a primit un comunicat semnat USL prin care este ameninţat că va fi dat în judecată în cazul în care nu se va conforma solicitărilor, şi anume cenzurarea comentariilor şi a articolelor care nu sunt pe gustul formaţiunii politice. Administratorul este acuzat că nu păstrează echidistanţa şi că ar avea legături de prietenie cu PDL, , cel mai probabil. La rândul său, Koloszvari susţine că o simplă accesare a site-ului poate arăta faptul că este păstrată balanţa politică şi că atât Opoziţia, cât şi Puterea au fost pe rând lăudate în articole sau, deopotrivă, trase de ureche.

Vedeţi aici comunicatul trimis de USL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. gigi

    joi, 03.05.2012 at 15:46

    Sunt prosti ca postacii sunt putini iar daca un partid ar sta numai in voturile „comentaristilor” n-ar avea mai mult de 1% maxim 1,5% si putina lume isi schimba optiunea citind un comentariu al unui postac.

  2. Paulina

    joi, 03.05.2012 at 16:19

    Din punctul vostru de vedere, cei ce au postat pe ocnamuresonline sint postaci. Ok, adica nu este deloc OK, putin respect pentru exprimarea opiniilor, puteti?Presa libera.

  3. andone

    joi, 03.05.2012 at 16:21

    Cred in administratorul siteului nu in USL sau avocatul lor, rusine sa le fie, astept sa fiu dat in judecata

  4. adrian

    vineri, 04.05.2012 at 07:05

    Comunicatul e discutabil, dar saitul ocnamuresonline e 100% portocaliu.

  5. ziaristul

    vineri, 04.05.2012 at 17:06

    Daca ala e ziar online si Koloszvari ziarist eu locuiesc in Vatican si sunt maica Tereza. Vizitati siteul si va veti convinge ca e imaculat ca hartia de wc (folosita). Are tupeu ”ziaristul’ asta de Koloszvari sa se pretinda echidistant. In locul lui as pune la antetul siteului: ocnamuresonline ”organ” de presa al PDL, si nu ar mai avea nimeni treaba cu tine.
    Ba frate, dau pe afara dejectiile din siteul tau si pute rau de tot.

  6. orban

    vineri, 04.05.2012 at 18:24

    De cand apelare la justitie e un proces nedemocratic? Sau pentru ca esti inscris intro competitie electorala ti se interzic anumite drepturi? Cetatenii Romaniei nu mai au dreptul sa-si apere imaginea? In numele dreptului la libera exprimare poate oricine sa te terfeleasca? Daca un individ ca Koloszvari se da mare ziarist, ii da dreptul sa faca ce vrea? El spune ca siteul lui nu se supune nici unei regului https://www.ocnamuresonline.ro/alegeri-2012/1116-da-io-cu-cine-votez.html . Oare chiar asa sa fie? Unde e ceruta cenzura? Am cel putin 3 comentarii pe siteul ala care nu mi-au fost aprobate pentru ca am comentat in favoarea candidatului USL. Atunci unde e cenzura? Oare ”hotul striga hotii”?
    Raspundeti-mi si mie la aceste intrebari, voi ce ati sarit asa ca arsi cand ati vazut acest comunicat.

  7. Ionica

    vineri, 04.05.2012 at 22:33

    Mai ziaristule daca tu esti asa cum pretinzi, ziarist , parca in facultate ai invatat din CODUL DEONTOLOGIC AL JURNALISTULUI, la tine nu se vede_

    • adrian

      sâmbătă, 05.05.2012 at 09:38

      …si ce are de-a dace deontologia cu comentariul „ziaristului”?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax