Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii ar putea să iasă mai repede la pensie, potrivit unei inițiative legislative. Fiecare mandat le va reduce vârsta de pensionare cu un an

Publicat

primarie alba iulia Potrivit unei inițiative legislative depusă în Parlament, primarii ar putea să iasă mai repede la pensie. Aleșii locali au stabilit că munca lor e complicată și stresantă, iar drept urmare, dacă legea compensației va trece la vot, fiecare mandat câștigat în primărie înseamnă un an reducere la vârsta de pensionare.

Potrivit primarului comunei Borlești, județul Neamț, viața de zi cu zi în primărie e complicată, iar primarul este o „moașă comunală”, de aceea și-ar dori să părăsească mai repede câmpul muncii.

Proiectul legislativ a fost inițiat de senatorul UNPR Liviu Bumbu și prevede reducerea vârstei de pensionare pentru primari cu câte un an pentru fiecare mandat, dar nu mai puțin de 60 de ani.

Senatorul și-a motivat demersul său susținând că această activitate este nenormată, iar în anumite momente primarii pot să treacă prin scene „mai periculoase la nivel fizic”. Potrivit acestuia, semnarea contractelor este o recompensă minoră.

Însă nu toți văd utilitatea unui astfel de demers. Deputatul liberal Gheorghe Udriște este de părere că ideea nu este tocmai bună, deoarece nu crede că există un așa mare stres la cei care lucrează în funcția de primar. Deputatul aduce drept argumet primarii care au câte trei, patru mandate, ceea ce înseamnă că „nu s-au erodat deloc şi că merge bine treaba”.

Totodată, nici psihologii nu includ meseria de edil local în categoria celor mai stresante ocupaţii.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax