|

Proiect de hotărâre pentru protejarea mediului înconjurător, amânat patru luni de la dezbatere în CL Sebeș. Vizează interzicerea de investiții poluante pe raza municipiului

poluare sebes 5Un proiect de hotărâre privind protecția mediului înconjurător, a sănătății populației și a biodiversității în Municipiul Sebeș așteaptă de patru luni să fie dezbătut în Consiliul Local. Proiectul a fost depus la registratura primăriei de către trei consilieri locali din Sebeș în data de 26 aprilie 2017 însă abia marți, 29 august, de la ora 14.00, va fi dezbătut.

De la data depunerii proiectului și până la data la care este pus pe ordinea de zi a CL Sebeș, a avut loc dezbaterea publică a Kronochem Sebeș SRL pentru noua fabrică de formaldehidă de pe platforma Kronospan.

Proiectul de hotărâre prevede îmbunătățirea de către toți agenții economici din Sebeș a performanțelor tehnologice cu scopul reducerii poluării, reducerea în termen de 6 luni a disconfortului generat de poluare, interzicerea de aprobări pentru investiții generatoare de poluare prin noxe, mirosuri și poluanții cu efect cancerigen asupra omului pe raza municipiului Sebeș și multe altele care ar afecta actualele investiții de pe platformele industriale, mai ales Kronospan.

Cei trei consilieri care au depus proiectul, Radu Cristian,  Ovidiu Catalin Lupu  și Ana Maria Coman consideră că aparatul de specialitate al primarului Dorin Nistor.

”Vă atragem atenția asupra faptului că această conduită pe care noi o considerăm culpabilă și reprobabilă nu este pasibilă numai de sancțiunea contravențională menționată la art. 118 (1) d) – cu privire la săvârșirea căreia nu vom ezita să ne adresăm prefectului, ci, din punctul nostru de vedere poate face obiectul infracțiunii de neglijență în serviciu sau chiar de abuz în serviciu, intrucât îndeplinirea defectuoasă a unor atribuții de serviciu (din categoria celor menționate mai sus) este de natură să vatăme interesele legitime ale inițiatorilor acestui proiect de hotărâre de consiliu local, care sunt astfel lipsiți de posibilitatea finalizării demersului lor prin adoptarea unei hotărâri care să aprobe sau să respingă proiectul propus” se arată într-o adresă transmisă de aceștia primarului Dorin Nistor.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=590302avatar Publicat de pe 22 august 2017 şi actualizat pe 22 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicusor: Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in...
  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI