Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 în ALBA: NOTELE elevilor de clasa a VIII-a, publicate de Ministerul Educaţiei. Contestaţii, până la ora 20.00

Publicat

evaluare nationala 1 Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat luni rezultatele la Evaluarea Naţională 2017, clasa a VIII-a, înainte de contestaţii.

Notele finale la Evaluarea Națională 2017, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj, potrivit Ministerului Educaţiei. Eventualele contestaţii se vor putea depune luni, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute vineri, 30 iunie.

Vezi AICI rezultatele în ALBA, după numele candidatului.

Vezi AICI rezultatele în ALBA, în ordinea mediilor.

VEZI AICI rezultatele pe şcoli, în judeţul Alba.

Listele cu notele la Evaluarea Naţională se regăsesc şi la centrele de examen din judeţul Alba.

Reguli pentru contestaţii

Anul acesta, în sesiunea 2017, atât pentru bacalaureat, candidații iau la cunoștință, sub semnătură, atunci când depun contestaţii, că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte și cu 0,50. Umare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii.

Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

După încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna trecută examenul de Evaluare Naţională 2017. Luni, 19 iunie, a avut loc proba la Limba Română, iar miercuri, 21 iunie, la Matematică. Joi, 22 iunie, minorităţile naţionale au avut examenul la Limba Maternă.

Citeşte şi UPDATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017: SUBIECTELE şi BAREMELE la MATEMATICĂ pentru elevii de clasa a VIII-a. Cerinţe la examen

Vezi şi Peste 50 de absenți în Alba la prima probă de la Evaluarea Națională 2017. BAREMELE de corectare la Limba și literatura română

Citeşte şi EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română. Cerințele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

CALENDARUL de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2016-2017:

19 iunie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă

21 iunie 2017: Matematica – probă scrisă

22 iunie 2017: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

26 iunie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

26 iunie 2017: Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)

27-29 iunie 2017: Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2017: Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

În judeţul Alba, anul trecut, au fost depuse peste 300 de contestaţii. Dintre acestea, la Limba și literatura română au fost depuse 208, la Matematică – 128, iar la limba maternă – 10 contestații. După recorectarea lucrărilor, procentul absolvenţilor de clasa a VIII-a care au obţinut note peste 5 a crescut la 77,6%, de la 77,5%. Reamintim că peste 2.500 de elevi din Alba au dat examenul care a contat pentru admiterea la liceu, în 2016.

Citeşte şi TOP ŞCOLI 2016 în ALBA. Clasament IŞJ Alba după rezultatele finale la Evaluare Naţională, în funcţie de media mediilor

Din acest an, sunt şi noutăţi pentru candidaţi, la admiterea la liceu. Se vor organiza doar două etape de admitere, faţă de trei, cum a fost în 2016. De asemenea, va crește ponderea mediei de la evaluarea națională şi va scădea cea a notelor de la clasă.

Ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a. Prima etapă de admitere se desfăşoară în perioada 22 mai – 21 iulie.

Vezi şi ADMITERE LICEU 2017 în ALBA: GHIDUL candidatului. Medii, calendar și număr de locuri. Toate informaţiile pentru elevii de clasa a VIII-a

Prima zi de liceu va fi din 11 septembrie 2017.

Citește și STRUCTURA anului şcolar 2017-2018. Prima zi de şcoală, 11 septembrie. Când sunt programate vacanţele

Anul trecut, tot înainte de contestaţii, 77,5% dintre candidații din județul Alba au obținut medii peste 5, mai puțini față de 2015 (80,82%).

Dacă în 2015, în judeţul Alba, au fost patru medii de 10 la Evaluare Naţională, în 2016, cea mai mare medie a fost 9,97, nefiind vreun candidat care să reuşească performanţa notei maxime la ambele probe de examen.

La Evaluarea Națională 2016, patru eleve din Alba au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, în timp ce alți 27 de elevi au obținut nota maximă la Matematică.

Citește și REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 în Alba: 31 de note de 10, la Limba română și Matematică. Cine sunt elevii și la ce școli au învățat

La polul opus, şase elevi din județ au obținut media 1, după ce au primit cea mai mică notă atât la proba de Limba și literatura română cât și la cea de Matematică.

Citește și Absolvenți de clasa a VIII-a, cu MEDIA 1 la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Șase cazuri, la Alba

În 2016, au fost înregistrate peste 280 de contestaţii, din care 174 la Limba şi literatura română şi 106 la Matematică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax