|

România a urcat 14 poziţii în clasamentul „celor mai fericite” state. Care este ţara de pe primul loc în acest top şi cum se calculează indicele fericirii

oameni, concert, multimeRomânia a urcat 14 poziţii – pe locul 57, de pe locul 71, anul trecut – în clasamentul statelor cu cetăţeni fericiţi. Aşa arată ediţia din acest an a World Happiness Report, publicat sub egida ONU.

Pe primul loc în top se află Norvegia, care a urcat de pe locul 4 pe care-l ocupa în 2016, pe prima poziţie.

În clasament urmează Danemarca, Islanda şi Elveţia. Toate aceste patru ţări stau foarte bine la toţi indicatorii în baza cărora se calculează indicele fericirii: îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul şi buna guvernare.

„Se spune uneori că Norvegia îşi atinge şi îşi menţine fericirea într-un grad ridicat nu din cauza bogăţiei sale petroliere, ci mai degrabă în ciuda acesteia. Optiunea de a-şi investi fondurile pentru viitor şi nu de a le cheltui imediat a decuplat-o de ciclul de tip boom and bust al multor alte economii bogate în resurse. Pentru a face acest lucru, este nevoie de un nivel înalt de încredere reciprocă, de un scop comun, de generozitate şi de o buna guvernare”, se arata în raport.

„Munca este un factor major care afecteaza fericirea. Starea de şomaj duce la o reducere importantă a gradului de fericire şi chiar si pentru cei care lucrează, calitatea condiţiilor muncii poate provoca variaţii majore în nivelul fericirii resimţite. Chinezii de exemplu nu sunt mai fericiţi decât erau în urmă cu 25 de ani”, se precizează în raportul citat.

În privinţa SUA, raportul notează că de pe locul  al treilea in 2007, au coborât în 2016 pe locul al 19-lea.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583884avatar Publicat de pe 17 iulie 2017 şi actualizat pe 17 iulie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...
  • corect: Corect !!!
  • votul: Platiti ce ati votat, fiecare dintre voi. Asta se intimpla cind analizezi cu ce partid votezi si nu pe cine...
  • florin: Doar un tampit care are salariul minim pe economie, poate accepta fara sa iasa in strada, sa plateasca taxele...
  • viki: Mai da-va-n p…. mea pe toti !!!!!

Adăugate recent

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI