Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salarii majorate la Finanțe și ANAF prin derogare de la lege, de la 1 noiembrie. Măsura luată de Guvern nu a fost anunțată public

Publicat

anaf Salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate substanțial de Guvern, prin derogare de la lege, începând cu luna noiembrie, fără ca măsura să fie anunțată public. Beneficiari vor fi circa 5.700 de salariați, iar majorarea medie este de 22 la sută. Măsura a stârnit nemulțumirea sindicatelor.
Astfel, prin derogare de la lege, Guvernul a decis că, începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și din Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili vor beneficia de 25 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută.

Conform ordonanței Guvernului, majorarea nu este aplicată personalului asimilat din punct de vedere al salarizării cu cel din aceste instituții și nici angajaților al căror salariu este majorat pentru că gestionează fonduri europene, pe perioada în care primesc această majorare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax