Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariu brut de 8.500 de lei pe lună, pentru cercetători din România. Precizări de la minister

Publicat

cercetatoriCirca 40.000 de cercetători vor beneficia de o creștere a nivelului maxim de salarizare la 50 de euro/oră brut. Este vorba despre cei care primesc sau vor primi până la finele anului retribuții în cadrul proiectelor de cercetare finanțate de la bugetul de stat și/sau cofinanțate de la Uniunea Europeană. Precizările au fost făcute luni de ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu.

Majorarea plafonului maxim de salarizare pe proiecte de cercetare ar însemna un salariu maxim brut de 8.500 euro pe lună, în condițiile în care, pe legislația actuală, salariile erau cuprinse între 900 și 4.300 de euro.

Ministrul a mai spus că această decizie, alături de cea aplicată din vară, de neimpozitare cu 16% a salariului provenit din proiectele de cercetare, se înscrie în seria de măsuri menite să stopeze plecarea cercetătorilor români în străinătate.

Acest salariu orar are două scopuri: stimularea cercetării și egalizarea salariilor cercetătorilor români care intră în proiecte cofinanțate european cu cele ale colegilor din Vestul Europei. Până acum erau situații ridicole în care salariile românilor erau de 5,6,7 euro pe oră brut și făceau aceeași treabă, de aceeași calitate, cu colegi din alte țări, Germania să zicem, care aveau 50 de euro pe oră sau mai mult, sau proiectele norvegiene unde se ajunge la salarii de 19, 20, 23.000 euro pe lună”, a spus Georgescu.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax