|

Săptămâna tinerilor antreprenori: Opt proiecte de afaceri din Cugir vor beneficia de suport Start-up

La Centrul Comunitar Resursă (CCR) Cugir situat în localitatea Vinerea a avut loc  luni, 14 mai, „Ziua Porţilor deschise”. Evenimentul a fost organizat în cadrul ”Săptămânii tinerilor antreprenori ” de către CCR Cugir, Consiliul Judeţean Alba, alături de partenerii „Civitas” şi „Die Querdenker”.

Sub deviza ”Dezvoltă comunitatea în care trăieşti prin idei de afaceri sociale ”, tinerii din localitate au fost încurajaţi să îşi expună propriile concepţii în acest sens. La provocarea lansată de CCR Cugir au răspuns un grup de elevi de la Colegiul Naţional ”David Prodan”, studenţi bursieri ai centrului, precum şi tineri antreprenori, cu idei noi de afaceri. Organizatorii au selectat 8 proiecte, considerate cele mai bune, care vor beneficia de suport pentru a fi transpuse în practică. În acest sens, Centrul Comunitar Resursă Cugir a pus la dispoziţia tinerilor prezenţi un serviciu suport de Start-Up, în vederea formării competenţelor necesare dezvoltării şi administrării unei afaceri.

Potrivit declaraţiilor şefului centrului, Silviu Samoilescu, prin această acţiune, organizatorii au dorit nu doar să identifice cele mai bune idei de afaceri sociale, ci şi să ofere consiliere şi training pentru un antreprenor de succes, precum şi pentru o planificare pas cu pas a unei afaceri.

La eveniment au participat managerul de proiect din cadrul C.J.Alba, Magdalena Bene, partenerii în proiect ai „Die Querdenker” Austria, reprezentanţi de Tom Suljevic -Salamon şi Vasile Gafiuc, Fundaţia “Civitas”, prin directorul Balogh Marton. Totodată, au fost prezente oficialităţi locale: viceprimarul Cugirului, Rodica Florea, consilierul judeţean Nicolae Truţă, directorul Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, consilierul local Aurel Voicu, directorul Colegiului Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir, Camelia Dumitrean, managerul Spitalului Orăşenesc, Cristian Simu.

Iniţiativa a fost cuprinsă în cadrul proiectului ”Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, derulat prin Consiliul Judeţean Alba.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=91693avatar Publicat de pe 14 mai 2012 şi actualizat pe 16 mai 2012.
Publicat în ECONOMIE, Economie Socială.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: pai ori cum peste o suta cincizeci de miloane ia directorul si sub el e nevasta...
  • Raul: Administratia sitului Natura 2000 ar trebui sa le interzica si porcilor mistreti sa mai scurme prin pamant si...
  • ioan: Domnilor cu aceasta idee extraordinară nu ajuta pietonii, nu esti in siguranta pe aceste treceri de pietoni!!!...
  • A.D.: Mi se pare incredibil ce se intampla. Bataie de joc. Oricum bulevardele se blocheaza total la orele de varf....
  • Ana: Este singura companie care nu a investit nimic in tehnologie. Normal, tehnologia costa. Ca in epoca de piatra...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI