Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorul de Alba Alexandru Pereş cere demiterea conducerii APIA, pentru „modul defectuos de comunicare şi aplicare” a legii privind cererile unice de plată

Publicat

alexandru peresSenatorul de Alba Alexandru Pereş cere ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, demiterea conducerii centrale a APIA, pentru modul defectuos de comunicare şi aplicare a prevederilor legale privind depunerea de către fermieri a cererilor unice de plată.

În acest sens, politicianul a adresat o interpelare, în 29 iunie, la care solicită răspuns scris.

Vă prezentăm integral textul acesteia, primit la redacţie:

„ Domnule Ministru

Epopeea” depunerilor de cereri unice de plată la APIA, pentru suprafeţele de teren agricol deţinute de fermieri a fost un test de răbdare şi consum nervos atât pentru fermieri, cât şi pentru salariaţii filialelor judeţene şi locale ale acestei instituţii.

De asemenea, modul defectuos de comunicare şi aplicare a prevederilor legale cu 28 de modificări în termen de 64 de zile calendaristice (7 aprilie – 10 iunie 2015) descalifică toată conducerea APIA de la nivel central şi vă aduce şi dumneavoastră, inclusiv, deservicii în activitate.

Pe lângă toate acestea, întreaga clasă politică (putere – opoziţie) este considerată, încă o dată, de populaţie (deci, nu numai de fermieri), ca incapabilă de a rezolva, în timp util şi fără şocuri, o problemă importantă pentru oameni şi agricultură.

Domnule Ministru

Fără o viziune în timp a dificultăţilor aplicării prevederilor legale, fără o proiecţie clară a necesităţilor unei instituţii publice, cum este APIA – actuala conducere a agenţiei nu mai poate rămâne în funcţie. De aceea, vă rog să analizaţi şi să decideţi, cu celeritate, demiterea şi înlocuirea responsabililor care se fac vinovaţi de aceste deficienţe impardonabile.

Altfel, rămânem atât dumneavoastră, cât şi noi, clasa politică, vinovaţii de perpetuarea indeciziilor în această importantă instituţie publică!

Solicit răspuns scris,

Cu stimă,

Alexandru Pereş

Senator PNL de Alba”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax