Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorul PNL Teodor Atanasiu, despre legea primei intabulări gratuite: „Dîrzu a reprodus identic ce a primit de la partid. Nu va fi în septembrie”

Publicat

„Prima intabulare gratuită nu se va face în luna septembrie. Nici nu poate să se facă. Domnul Dîrzu a reprodus identic ce a primit de la partid”. Aceasta a fost declarația senatorului PNL Teodor Atanasiu, unul dintre inițiatorii legii, în cadrul unei conferințe ce a avut loc vineri. În același timp, Atanasiu a precizat că este o rușine pentru PSD și pentru ministrul Doina Pană să declare că respingerea acestui proiect s-a făcut din cauza unei ordonanțe date de Guvern, care stipula aceleași prevederi. Ca urmare, senatorul PNL consideră că ministrul Pană ar trebui demis din Guvernul Ponta. De asemenea, acesta a declarat că actuala guvernare este conștientă că nu are dreptate în privința acestei legi și că încearcă să manipuleze populația.

Camera Deputaţilor a respins legea primei intabulări gratuite, inițiată de senatorul PNL Teodor Atanasiu și deputatul PSD Ioan Dîrzu în urmă cu doi ani.

Proiectul a picat cu 160 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 16 abțineri. Nu a întrunit jumătate plus unu din numărul total al voturilor deputaților prezenți. „Ar mai fi trebuit doar 2 voturi, pentru ca aceasta să treacă de Camera Deputaților”, a declarat Teodor Atanasiu.

Cu toate că grupul PSD a anunțat în timpul dezbaterilor din Camera Deputaţilor că este în vigoare OUG nr. 8, ce prevede cam aceleaşi măsuri cu cele incluse în iniţiativa legislativă, senatorul PNL este de părere că acestea sunt niște „prostii”.

„Ordonanța nu prevede nicio obligativitate pentru intabularea gratuită a terenurilor, ci reglementează modul în care Oficiul Național de Cadastru funcționează și modul în care acesta se finanțează, din bugetul de stat, din fonduri atrase și din fonduri de la U.E. și că trebuie să facă diverse lucruri, printre care și înscrierea întăbulărilor”, a declarat Atanasiu. „Dacă Dîrzu n-a făcut altceva decât să reproducă identic ce a primit de la partid, să transmită mai departe, pentru doamna Pană, care este ministru al Guvernului este foarte grav și ar trebui demisă din cabinetul Ponta. De demisie de onoare nu poate fi vorba, pentru că trebuie să ai onoare ca să-ți dai demisia, fiindcă ei sunt conștienți că nu au dreptate și încearcă să manipuleze populația”, a mai spus acesta.

Totodată, Atanasiu a declarat în conferința de presă de vineri că a luat legătura cu cei de la Oficiul de Cadastru și a întrebat dacă au de gând să facă harta cadastrală a României, în format digital, precum intenționa Guvernul. Răspunsul a fost afirmativ, însă acest lucru nu se întâmplă mai devreme de anul 2022-2025.

„Legea pe care o propusesem rezolva mare parte din problemă, cu amendamentele pe care le-am făcut la Comisia Juridică și Comisa pentru Agricultură din Camera Deputaților. Am identificat chiar și fondurile europene din care să se facă plata acesteia. Singura problemă nerezolvată pe această lege a fost aceea, nu și-o putea însuși Victor Ponta în momentul în care socrul lui s-a opus puternic la Senat în momentul în care trebuia votată legea și PSD-ul a votat în întregime împotrivă. De asemenea, după ce UDMR-ul a ajuns la guvernare, nu a mai votat legea și atunci au mai lipsit două voturi pentru ca aceasta să treacă”, a concluzionat Atanasiu.

Citește și Dîrzu: „Prima intabulare va fi gratuită din septembrie”. Șeful PSD Alba explică de ce colegii de partid nu i-au votat inițiativa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax